LAK POSAO ZA ANTVERPEN: Ostende sve šokirao plasmanom u polufinale

O. M.

29. 02. 2024. u 12:14

BRANILAC "duple krune" u Belgiji Antverpen teško da će zadržati naslov prvaka, ali u Kupu mu ide dobro. Danas ima priliku da se plasira u finale.

ЛАК ПОСАО ЗА АНТВЕРПЕН: Остенде све шокирао пласманом у полуфинале

Foto: Profimedia

"Stari velikan" dočekuje Ostende, a pošto je u prvoj utakmici bilo 1:1 bilo koja pobeda vodi ga u finale gde već čeka Rojal union, koji preti da preotme "duplu krunu" jer je i lider prvenstva.

Antverpen je prilično lako stigao do polufinala Kupa Belgije. U četvrtfinalu su savladali Od Heverle Loven sa 3:2, pre toga su pobedili Šarlroa sa 5:2 i bili bolji od Lirsa sa 4:1.

U prvom meču polufinala Dumbija je doveo Antverpen u vođstvo u 24. minutu, a izjednačio je Henderson u 37. minutu. Antverpen je bio bolji tim, sa duplo više pokušaja na gol od Ostendea, ali nisu bili dovoljno spretni i sretni pred golom rivala.

Antverpen je u poslednja dva kola Pro lige izgubio od Mehelena sa 1:0 i odigrao 2:2 sa Gentom.

Ostende se takmiči u belgijskoj Prvoj diviziji B. Trenutno su na 13. mestu i veoma blizu ekipama na dnu tabele. U četvrtfinalu Kupa Belgije pobedili su Molenbek sa 2:0 i iznenadili fudbalsku javnost.

U ostalim nedavnim mečevima, Ostende je izgubio od NKST-a 4:1, pobedio je Lomel sa 1:0, bio bolji od Franks Borena 2:0. Ostende igra izuzetno defanzivni fudbal, prima i daje u proseku po jedan gol.

NAŠ PREDLOG: 1&0-3 (kvota 2,05)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU "KLADIONIČARSKIH PRIČA"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis