BIĆE GOLOVA! Nema kalkulacija kad se sastanu "lavovi" i "divlji tigrovi"

O. M.

26. 02. 2024. u 11:29

DERBIJEM između Kopenhagena i Nordšelanda spušta se zavesa na 19. kolo danske Superlige.

БИЋЕ ГОЛОВА! Нема калкулација кад се састану лавови и дивљи тигрови

FOTO: EPA

Kopenhagen je ove sezone napravio veliki uspeh u Evropi, plasiravši se u osminu finala Lige šampiona kao drugoplasirani tim u teškoj grupi sa Bajernom, Galatasarajem i Mančester junajtedom.

Na žrebu nisu bili miljenici sreće pa su za rivala u nokaut fazi dobili branioca titule Mančester siti. U prvom meču na svom terenu su poraženi sa 3:1 i verovatno se već oprostili od Lige šampiona za ovu godinu, ali je i plasman među 16 najboljih timova Evrope veliki uspeh za danskog predstavnika.

Međutim, platili su "lavovi" danak igranju na više frontova pa su serijom loših rezultata u novembru dozvolili Brondbiju i Midtjilandu da preuzmu primat na tabeli danskog šampionata.

Trenutno imaju četiri boda manje od Brondbija, ali bi pobedom u derbiju uspeli da priđu na bod.

Kao i današnji rival i Nordšeland se takmičio u grupnoj fazi UEFA takmičenja, ali je za razliku od Kopenhagena bio učesnik Lige konferencija, gde je upao preko našeg Partizana, ali je takmičenje završio u grupi, zahvaljujući porazu od Ludogoreca u poslednjem kolu.

Posle osamnaest mečeva, Nordšeland je na četvrtom mestu, sa šest bodova manje od današnjeg rivala i sedam od lidera šampionata Brondbija.

U prvom delu sezone bilo je 2:2, a na poslednjih pet međusobnih duela palo je neverovatnih 25 golova ili tačno pet po utakmici. Devet od poslednjih 11 okršaja "lavova" i "divljih tigrova" došlo je "oba tima daju gol", a osam puta u tom razdoblju bilo je "GG&3+".

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 2,00)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU PODKASTA "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?