"LAVOVI" SE OKREĆU SUPERLIGI: Galatasaraj eliminisan iz Lige Evrope

O. M.

26. 02. 2024. u 11:00

GALATASARAJ dočekuje Antalijuspor u poslednjoj utakmici 27. kola turske Superlige.

ЛАВОВИ СЕ ОКРЕЋУ СУПЕРЛИГИ: Галатасарај елиминисан из Лиге Европе

Profimedia

Susret je zakazan za 18 časova na stadionu "Ali Sami Jen" u Istanbulu. Galata bi se pobedom vratila na prvo mesto na tabeli, dok bi se remijem bodovno izjednačila sa liderom Fenerbahčeom koji ima bolju gol-razliku.

"Lavovi" su u četvrtak ispali u plej-ofu za osminu finala Lige Evrope pošto su ubedljivo izgubili od Sparte u Pragu sa 4:1. Bio je to prvi poraz izabranika Okana Buruka posle deset pobeda i 14 utakmica bez izgubljene.

Sada Galati ostaje da se u potpunosti posvete domaćem šampionatu gde su konzistetnim nastupima strpljivo pratili Fenerbahče i čekali kiks večitog rivala da mu preotmu prvo mesto. Zato je malo verovatno da će olako dozvoliti da se "kanarinci" vrate na prvo mesto. 

Antalijaspor ni inače nije ekipa koja bi mogla da zapreti Galatasaraju, a pogotovo ne sada kada je ova ekipa u očiglednom padu forme. Godinu su počeli lepo, bez poraza u januaru (tri pobede i četiri remija), ali je onda nastupila serija od pet utakmica bez pobede.

Remijem u prošlom kolu su prekinuli seriju od tri poraza, ali nema mnogo razloga za ponos u tom rezultatu pošto su ispustili dva gola prednosti na svom terenu protiv najslabije ekipe u ligi, Istanbulspora. Poljak Adam Buksa je sa dva gola između 14. i 16. minuta doneo 2:0, a gosti iz Istanbula su posle izjednačenja u 75. minutu stigli do boda golom u devetom minutu nadoknade izgubljenog vremena.

Antalija ima samo jednu pobedu nad Galatasarajem od 2016. godine, a na "Ali Sami Jenu" je poslednji put pobedila 2011. godine u poslednjem kolu prvenstva.

NAŠ PREDLOG: 1&2+ (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave