BIĆE GOLOVA: Domaćin ne zna da igra drugačije

O. M.

24. 02. 2024. u 12:04

BRAJTON će ugostiti ekipu Everona u 26. kolu engleske Premijer lige. Utakmica se igra od 16 časova na "Falmer" stadionu.

БИЋЕ ГОЛОВА: Домаћин не зна да игра другачије

Foto: Profimedia

Pravo je čudo kako Brajton uspeva da se zadrži na mestu koje vodi u evropske kupove nakon serije mešovitih rezultata u poslednje vreme. To se naročito vidi po poslednjih šest utakmica u kojima su "galebodi" ostvarili po dve pobede, poraza i remija. 

Protivnik nikad ne zna koje lice će pokazati izabrnici Roberta de Zerbija. Tačnije, ne znaju dok ne padne prvi gol na utakmici, jer se uglavnom ispostavi da ako prvi zatresu mrežu protivnika ne gube na kraju. Ovo pravilo u slučaju prvog gola Brajtona nije ispoštovano samo jednom u poslednjih 11 utakmica.

Brajton je dugo bio redovan gost na tiketima iskusnih kladilaca koji su imali "siguran fiks "GG", čak i "GG&3+" kad igraju "galebovi". Naime, tek u porazu 2:0 od Arsenala u 17. kolu prvi put nisu odigrali "GG" u ovoj sezoni Premijer lige. To im se od tada desilo još četiri puta, ali i dalje su vodeća ekipa u Premijer ligi u ovoj kategoriji.

prošlog vikenda su demolirali Šefild junajted sa 5:0 u gostima, što je njihova druga "petarda" protiv "oštrica" za manje od mese dana jer su ih na svetog Savu pobedili sa 5:2 u Ef-Ej kupu, takođe na "Bramal lejnu".

Brajton ima deset pobeda u Premijer ligi ove sezone, a devet od njih je ostvario postigavši tri ili više golova. Razumljivo je onda da je to jedna od ekipa na čijim utakmicama pada najviše golova, zapravo je drugi u toj kategoriji iza Njukasla.

Brajton je kod kuće zgubio samo dva puta ove sezone, od Vest hema u prvenstvu, još u avgustu, odnosno od AEK-a u Ligi Evrope u septembru. Problem je što često igraju nerešeno. Imaju čak osam remija kod kuće, više nego ijedna ekipa u Premijer ligi i to je najveći razlog što gledaju u leđa Totenhemu, aston vili i Mančester junajtedu koji zajedno imaju dva nerešena kod kuće.

Everton je kasnim golom izbegao poraz od Kristal palasa u ponedeljak, ali su "karamele" i dalje bez pobede osam utakmica u ligi. Samo ih prethodna serija od 19 bodova iz osam utakmica održava iznad zone ispadanja, pored očajne forme Lutona, Barnlija i Šefild junajteda. Doduše, deset bodova koje im je oduzela Fudbalska asocijacija ne pomažu u borbi za opstanak, pa bi se moglo desiti da "karamele" prvi put posle ravno 70 godina ispadnu iz elitnog razreda engleskog fudbala.

NAŠ PREDLOG: 1X&GG (kvota 1,97)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EMISIJU SERIJALA "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024