"LJUBIČASTI" ČUDOM IZBEGLI KATASTROFU NA "LUZU": "Orlovima" dovoljan i remi u Tuluzi, ali ovaj tim zna da igra samo na pobedu

O. M.

22. 02. 2024. u 10:18

TULUZA dočekuje Benfiku u revanšu plej-ofa za osminu finala Lige Evrope. Portugalski predstavnik ima minimalnu prednost iz prvog meča odigranog pre nedelju dana na "Luzu".

ЉУБИЧАСТИ ЧУДОМ ИЗБЕГЛИ КАТАСТРОФУ НА ЛУЗУ: Орловима довољан и реми у Тулузи, али овај тим зна да игра само на победу

Profimedia

Tuluza ne igra ni približno dobro kao prošle sezone, a to je posledica "kratke klupe". Naime, igranje na više frontova je veliko opterećenje za igrače i bez kvalitetne rotacije brzo dolazi do zamora kada se igra u ritmu četvrtak-nedelja.

"Violete" su posle 22 odigrana kola u ligi 1 na 13. mestu sa samo bodom više od Nanta koji se nalazi u zoni ispadanja.

Ipak, francuski predstavnik je mnogo bolje odigrao u grupnoj fazi Lige Evrope, pa je u nimalo lakoj grupi sa Liverpulom, Rojal Unionom i Laskom zauzeo je drugo mesto.

Pre sedam dana u Lisabonu su bili na pragu remija, ali je Anhel di Marija u osmom minutu zaustavnog vremena, dva minuta nakon što je Tuluza ostala sa desetoricom na terenu, doneo pobedu od 2:1 "orlovima". Argentinac je postigao i prvi gol na utakmici pre nego što je Danac Mikel Desler izjednačio.

Treba reći da taj rezultat ne oslikava pravo stanje na terenu jer je Benfika bila daleko bolja i zaslužila je da sa većim kapitalom dođe u Francusku.

Posle razočaravajućeg učinka u grupnoj fazi Lige šampiona Benfika se preselila u drugo po kvalitetu evropsko takmičenje i posle prvog duela sa Tuluzom stiče se utisak da može daleko.

Benfika igra fenomenalno u portugalskom prvenstvu, a izjednačena je na prvom mestu sa gradskim rivalom Sportingom, koji, doduše, ima utakmicu manje.

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 2,00)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)