OBRAČUN GORNJEG I DONJEG DOMA BUNDELSIGE: ''Švabe'' se nadaju plasmanu u Ligu šampiona

V.M.

11. 02. 2024. u 10:05

OD 15 časova i 30 minuta u okviru 21. kola nemačke Bundeslige fudbaleri Štutgarta će ''MHP areni'' ugostiti Majnc.

ОБРАЧУН ГОРЊЕГ И ДОЊЕГ ДОМА БУНДЕЛСИГЕ: Швабе се надају пласману у Лигу шампиона

FOTO: Tanjug/AP

Ovo će biti obračun timova koji biju potpuno drugačija bitke. Domaćin je treći na tabeli i nada se plasmanu u Ligu šampiona posle punih 14 godina, dok je sa druge strane Majnc u velikom problemu, pretposlednji je na tabeli i preti mu ispadanje iz elite čiji je član od sezone 2009/10.

Nakon dva uzastopna poraza početkom drugog dela kampanje, Štutgart se konsolidovao i ostvario je dve prvenstvene pobede. Prvo je bio ubedljiv protiv Lajpciga (5:2), a zatim je bez većih problema odneo tri boda sa gostovanja Frajburgu (3:1).

Na taj način zadržao se u vrhu tabele, a danas ima priliku da se trećim uzastopnim trijumfom u Bundelsigi odmakne na plus šest u odnosu na petoplasirani Lajpcig.

''Švabe'' su preko nedelje imale obaveze u kupu, gostovale su Leverkuzenu i čak dva puta su imal prednost, ali nisu uspele da je sačuvaju i na kraju su poraženi pogotkom Džonatana Taha u samoj završnici meča (2:3).

Što se tiče gostiju, oni imaju košmarnu sezonu i zaostaju čak devet bodova za Union Berlinom koji je prvi tim u ''sigurnoj luci''.

Dovoljno o nastupima ''nulfunfera'' govori to da su ostvarili samo jednu pobedu na uvodnih 20 mečeva.

Na prvom ovosezonskom međusobnom duelu koji je odigran sredinom septembra Štutgart je slavio sa 3:1, a očekujemo da će to i danas učiniti na ''MHP areni''.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,83)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)