"SVRAKE" DOLATE DA SE OSVETE "ŠUMARIMA": Notingem bez prvenstvene pobede od decembra

O. M.

10. 02. 2024. u 14:34

NjUKASL gostuje Notingem forestu u 24. kolu engleske Premijer lige. Utakmi"ca se igra na stadionu "Siti graund" od 18 časova i 30 minuta.

СВРАКЕ ДОЛАТЕ ДА СЕ ОСВЕТЕ ШУМАРИМА: Нотингем без првенствене победе од децембра

FOTO: Profimedia

 

Notingem Forest je pre tri dana izborio plasman u osminu finala Ef-Ej kupa a prošlog vikenda je osvojio bod na gostovanju Bornmutu. Ipak, s obzirom da je pobeda nad Bristol sitijem u Kupu došla posle penala, "šumari" su sada u seriji od pet utakmcia bez pobede, sedam ako se ona na produžetke u ponovljenoj utakmici protiv Blekpula računa kao remi.

Zbog toga je Forest uoči ovog meča bio samo dva mesta i isto toliko bodova iznad zone ispadanja, pa bi posle ovog kola moglo da se desi da padnu na 18 mesto. Čak je i realno da ih Luton koji igra protiv Šefild junajteda, pretekne ako ovde ne pobede, dok je malo teža varijanta da Everton osvoji bod ili savlada Mančester siti.

Notingem nema prvenstvenu pobedu odpretposlednjeg dana prošle godine kada je na "Siti graundu savladao Mančester junajted, a kolo pre toga, na "boksing dej" je bio bolji i od današnjeg rivala, pobedivši sa 3:1 u Njukaslu.

Iako su "svrake" tada povele, golom Aleksandra ISaka sa bele tačke u 23. minutu izjednačenje je stiglo u poslednjinm trenucima prvog poluvremena, a preokret u drugom delu. Sva tri gola za "redse" postigao je Kris Vuds, inače sa osam pogodaka prvi strelac ekipe, ali njega danas zbog povrede neče biti u sastavu.

To značajno otežava želje Notingema da po prvi put od šampionske sezone 1977/78 ostvari dvostruku prvenstvenu pobedu nad Njukaslom.

Tokom poslednjih pet ligaških nastupa, Njukasl je primio 15 golova i popeo ukupan skor na 37 ove sezone, što je već četiri više u odnosu na celu sezonu 2022/23. Nimalo vesela statistika kojoj jtreba dodati da Njukasl nije sačuvao mrežu na Siti graundu od vicešampionske 1996. godine.

S druge strane, u proteklih pet kola Premijer lige, Njukasl je imao najviše udaraca u gol (46) od bilo koje ekipe. Tu spada i utakmica prošlog kola protiv Lutona koja je završena goeladom 4:4 i mnogi je već sada proglašavaju za najbolju u ovoj sezoni Premijer lige.

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 1,90)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!