ĆAVI ODLAZI BEZ TROFEJA? Barselona sve dalje od odbrane titule, Osasuna želi osvetu za poraz Superkupu

O. M.

31. 01. 2024. u 11:22

BARSELONA dočekuje Osasunu u odloženoj utakmici 20. kola španske La lige. Utakmica se igra na stadionu "Luis Kompani" od 19 časova.

ЋАВИ ОДЛАЗИ БЕЗ ТРОФЕЈА? Барселона све даље од одбране титуле, Осасуна жели освету за пораз Суперкупу

FOTO: Tanjug/AP

Za samo mesec dana Barselonini snovi o triploj kruni su se raspršili. Prvo je ostala bez trofeja u Superkupu posle ubedljivog 4:1 poraza od Real Madrida u finalu. Sledeći na red je došao Kup kralja, gde je od katalonske ekipe bolji bio Atletik Bilbao. Opet je ekipa Ćavija Ernandeza primila četiri, ali je sada uspela da postigne dva.

Ipak, gore od svega toga je što šampionu izmiče i odbrana pehara osvajača La lige. U prošlom kolu izgubili su sa čak 5:3 od Viljareala, pa im sada Real Madrid beži deset bodova, a trenutno vodeća Đirona, doduše uz utakmicu više, čak jedanaest.

Posle poraza od "pucele", Ćavi je doneo odluku da na kraju sezone napusti trenersku funkciju, što nije naišlo na neki preterani otpor ni u upravi ni među navijačima, bez obzira na kultni status koji nekadašnji vezista kluba iz slavnih dana uživa u klubu.

Barselona je pobedila u sedam od poslednjih osam utakmica u svim takmičenjima protiv Osasune, uključujući i trijumf od 2:0 u polufinalu Superkupa na početku januara.

Osasuna, koja se trenutno nalazi na 11. poziciji sa ne baš sjajnim izgledima da se umeša u borbu za plasman u evrokupove, pokušaće da iskoristi krizu u kojoj se Barselona nalazi. Ono što im daje dodatni optimizam uoči okršaja u sredu je to što su dobro počeli 2024. sa uzastopnim pobedama kod kuće protiv Almerije i Hetafea, zajedno sa važnim bodom u prošlom kolu protiv Sevilje kada su remizirali 1:1.

NAŠ PREDLOG: 1X&3-5 (kvota 2,00)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!