"ŠVABE" U KRIZI REZULTATA: Štutgart gubi trku za Ligu šampiona

O. M.

27. 01. 2024. u 11:30

ŠTUTGART dočekuje Red bul Lajpcig u derbiju 19. kola nemačke Bundes lige. Utakmica se igra na stadionu "Gotlib Dajmler" od 15 časova i 30 minuta.

ШВАБЕ У КРИЗИ РЕЗУЛТАТА: Штутгарт губи трку за Лигу шампиона

FOTO: Tanjug/AP

Posle sjajnih rezultata koji su mu doneli epitet jednog od najprijatnijih iznenađenja sezone, ne i najprijatnijeg jer je to rezervisano za lidera Bajer Leverkuzen, Štutgart je zapao u krizu rezultata.

Švabe su početkom decembra prošle godine ušle u seriju teških utakmica. Prvu u nizu, u Kupu protiv Borusije iz Dortmunda pomalo i neočekivano rešili su pozittivno, pobedom. Zatim su izborili i remi ptotiv Leverkuzena, a čini se da su kola krenula nizbrdo posle gosotvanja minhenskom Bajernu koje je završeno ubedljivom pobedom domaćih od 3:0.

Posle toga, Štutgart je uspeo da ostvari samo jednu pobedu u ligi, protiv Augzburga, pa je od sigurnog trećeg mesta došao u situaciju da posle obog kola možda padne na peto.

Svakako je i to veliki uspeh za ekipu koja je prošle sezone opstanak izborila u baražu protiv trećešlasiranog iz "Cvajte", Hamburgera, ali navijači su imali drugačije, pomalo i nerealne ambicije posle starta iz snova.

S druge strane, LAjpcig je upravo u deembru počeo svoj povratak u vrh tabele, ali je on malo stopiran porazuima u poslednje dve utakmice, obe na svom terenu. Posle minimalnog od Ajntrahta usledio je šokantni 3:2 od Leverkuzena, iako su "bikovi" dva puta vodili, prvo od sedmog minuta, sa 1:0, pa onda od 56. sa 2:1. Na kraju su u trećem minutu nadoknade izgubili ceo plen.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,55)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)