KRIZI NAPOLIJA NE NAZIRE SE KRAJ: Možda je utakmica s "fenjerašem" prekretnica?

O. M.

13. 01. 2024. u 09:33

ŠAMPION Italije Napoli posle niza loših rezultata dočekuje ekipu Salernitane.

КРИЗИ НАПОЛИЈА НЕ НАЗИРЕ СЕ КРАЈ: Можда је утакмица с фењерашем прекретница?

FOTO: Profimedia

Ovaj meč 20. kola italijanske Serije A na programu je u subotu od 15 časova na stadionu "Dijego Armando Maradona".

Nakon što je prošle sezone osvojio svoju treću titulu šampiona u italijanskoj Seriji A, očekivalo se da Napoli nastavi sa dobrim izdanjem i u ovoj takmičarskoj godini. Međutim, odlazak Lučana Spaletija, koji je tokom leta trenersku poziciju u Napoliju zamenio selektorskom foteljom u reprezentaciji Italije, značajno je uticao na formu aktuelnog šampiona. 

Uprkos naporima da se timu vrati pobednički ritam smenom Spaletijevog naslednika Rudija Garsije, ni iskusni Valter Macari nije uspeo da probudi uspavanog šampiona.

Njihova trenutna forma je daleko oduspešne, posle 19 odigranih kola sa 28 bodova zauzimaju deveto mesto na tabeli. Uprkos tome nije sve izgubljeno čak ni sada, jer ih od četvrte pozicije koja vodi u Ligu šampiona deli samo pet bodova, tako da bi jedna serija dobrih rezultata mogla brzo da podigne ekipu.

Napoli se u poslednje vreme mučio, ostao je bez pobede u poslednje četiri utakmice i nije postigao nijedan gol u tom periodu, uključujući i poraz od 3:0 na gostovanju Torinu prošlog vikenda.

Ispali su i u Kupu i to posle sramnog poraza 0:4 od Frosinonea, ali im ostaje Liga šampiona gde ih kroz osam dana očekuje prva utakmica osmine finala protiv Barselone kod kuće. Može se čak reći da su imali i sreće u žrebu, jer ni španskom gigantu ne cvetaju baš ruže ove sezone naročito u poslednje vreme.

Salernitana se kao i prošle sezone nalazi u borbi za opstanak. Trenutno se nalazi na dnu tabele sa samo 12 bodova iz 19 odigranih utakmica, tri boda zaostatka za pozicijom koja donosi sigurnost za opstanak u ligi. Pobedili su samo u jednom od prethodnih sedam susreta, uz pet poraza i remi. U prošlom kolu su na svom terenu izgubili od Juventusa rezultatom 2:1. Iako je Salernitana do 91. minuta imala bod u rukama, srpski reprezentativac Dušan Vlahović je u nadoknadi vremena pogodio za novi trijumf Stare dame u borbi za titulu u kojoj je glavni protivkandidat Inter.

Salernitana je prošlog aprila osvojila jedini bod protiv Napolija u poslednjih sedam susreta a to je tada odložilo slavlje Napolitanaca koji su se nadali da će pobedom u tom meču matematički obezbediti titulu.

Napoli će u narednom periodu morati da se snađe bez najboljeg strelca Viktora Osimena koji je otputovao sa svojom reprezentacijom Nigerije na Afrički kup nacija.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2+ (kvota 1, 55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave