SITI BEZ HOLANDA NA NEUGODNOM GOSTOVANJU: NJukasl je već bio koban po ''građane'' ove sezone

V.M.

13. 01. 2024. u 09:30 >> 09:30

IZABRANICI Pepa Gvardiole će u okviru 21. kola Premijer lige gostovati na ''Sent Džejmsis parku'' gde imaju priliku da se pobedom popnu na drugo mesto i smanje zaostatak za vodećim Liverpulom na samo dva boda.

СИТИ БЕЗ ХОЛАНДА НА НЕУГОДНОМ ГОСТОВАЊУ: Њукасл је већ био кобан по грађане ове сезоне

Tanjug/AP

Nakon što je 2023. godinu završio sa tri uzastopna poraza, a zatim izgubio prvu utakmicu u 2024. rezultatom 4:2 u gostima protiv Liverpula, Njukasl je prekinuo post  tako što je ostvario preko potrebnu pobedu od 3:0 nad Sanderlendom u trećem kolu FA kupa.

To je bio prvi put da su se jedni od najvećih engleskih rivala susreli posle skoro osam godina, a ''svrake'' je do pobede predvodio dvostruki strelac Aleksandar Isak.

Pored toga što je prekinut negativan niz, pobeda je poslužila i tome da se smanji pritisak sa menadžera Edija Haua, jer su engleski mediji pre tog duela pisali da bi u slučaju neuspeha mogao biti smenjen.

''Svrake'' sada prebacuju fokus na Premijer ligu u kojoj ne pružaju dobre partije, ali samopouzdanje da mogu do iznenađenja pružiće im činjenica da su već jednom ove sezone savladali Mančester siti na ''Sent Džejmsis parku''. To je bilo u Liga kupu, a jedini gol na meču postigao je pomenuti Aleksandar Isak.

Ipak, ukoliko izgube utakmicu to će im biti deseti poraz od starta sezone, što je veliki pad u odnosu na prošlu u kojoj su poraženi samo pet puta. Takođe, već zaostaju čak 11 bodova za četvrtoplasiranim Arsenalom i novi neuspeh bi im dodatno smanjio šanse o plasmanu u Ligu šampiona.

Što se tiče Sitija, deluje da je Gvardiola uspeo da reši probleme koji su ih mučili na startu kampanje i na ''Sent Džejmsis park'' dolaze u seriji od pet vezanih trijumfa u svim takmičenjima.

Sredinom decembra građani su se okitili titulom svetskog klupskog prvaka, a nakon toga su redom bili bolji od Evertona, Šefild junajteda i Hadersfilda.

Takođe vredi napomenuti da su sve to učinili bez usluga svog najboljeg strelca Erlinga Holanda kojeg i dalje muči povreda, ali dobre vesti za navijače gostiju je to što se na teren vratio njihov miljenik i legenda kluba, Kevin de Brujne.

Ono što je bitno za Siti je to da pomenutim trijumfima uspeo da se vrati u sam vrh tabele, a danas ima odličnu priliku da se novom pobedom popne na drugo mesto i tako približi vodećem Liverpulu na samo dva boda zaostatka.

Pored Holanda, Gvardiola neće moći da računa ni na Stounsa, a pod upitnikom je Džek Griliš.

Dosta je gora situacija kod domaćina koji ima veliki broj povređenih igrača tokom većeg dela sezone i danas će biti bez Poupa, Barnsa, Targeta, Mankilja, Viloka, Vilsona i Žoelintona koji se povredio na treningu pre nekoliko dana i očekuje ga do šest nedelja pauze.

Pored pomenutog meča u Liga kupu, ovi timovi su se sastali u drugom kolu Premijer lige kada je Siti slavio sa 1:0.

Momenutm je na strani gostiju i verujemo da će odneti sva tri boda na ''Sent Džejmsis parka''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

Crvena zvezda i Partizan u ponedeljak su odigrali prvu utakmicu finala ABA lige, a u hali "Aleksandar Nikolić" povredio se Nikola Topić, mlada nada crveno-belih i srpske košarke. Oprečne informacije stigle su, maltene u isto vreme, o njegovom stanju.

14. 05. 2024. u 15:48

Komentari (0)

NEVIĐEN HAOS: Potukli se Kilijan Mbape i superbogati gazda PSŽ-a?!