ALEGRI ODMARA VLAHOVIĆA? Italijanski mediji veruju da će sjajni centarfor sa klupe započeti večerašnji susret

V.M.

04. 01. 2024. u 08:03

FUDBALERI Juventusa danas započinju pohod ka 15. tituli u Kupu Italije, prva prepreka u osmini finala biće im Salernitana sa kojom će odigrati dve meča u roku od četiri dana jer za vikend ukrštaju koplja u prvenstvu.

АЛЕГРИ ОДМАРА ВЛАХОВИЋА? Италијански медији верују да ће сјајни центарфор са клупе започети вечерашњи сусрет

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin je na idealan način završiio 2023. godinu. Trijumfom nad Romom (1:0) iskoristio je kiks Intera koji je remizirao sa Đenovom (1:1) i u novu godinu je ušao sa samo dva boda zaostatka u odnosu na neroazure.

Pomenute dve ekipe vode glavnu reč od samog starta prvenstva, konstantno se smenjuju na vrhu tabele i sigurno ja da ćemo gledati jednu od zanimljivijih trka za Skudeto u skorijoj istoriji.

Masimilijano Alegri je naštelovao ''staru damu'' koja ove sezone igra baš kako voli iskusni Italijan. Njegov fudbal se bazira na čvrstoj odbrani i često je Juveu dosta jedan gol za pobedu, što i govori činjenica da su na 12 ligaških utakmica u kalendarskoj 2023. godini slavili sa 1:0.

Iako je propustio određeni deo sezone zbog povrede, najbolji strelac ekipe je Dušan Vlahović sa šest postignutih pogodaka i po pisanjima italijanskih medija Alegri će ga staviti na klupu večeras kako bi ga sačuvao za prvenstveni meč sa Salernitanom koji je na programu u nedelju.

Što se tiče Kupa Italije, Juve je sa 14 osvojenih titula najbolji tim u istoriji takmičenja, a ove sezone ima dobru šansu i da dođe do jubilarnog 15. trofeja jer nema obaveza u Evropi i može se fokusirati na kup i Seriju A.

Za razliku od njega, Salernitana je već odigrala dva meča u Kupu Italije, prvo je bila bolja od Ternane sa 1:0, a nakon toga je dominatno savladala Sampdoriju rezultatom 4:0.

Te dve pobede su jedine svetle tačke u inače katastrofalnoj sezoni ekipe sa juga Italije koja je zacemenitrana za dno tabele Serije A.

Mada treba reći da su 2023. godinu završili jako bitnom pobedom nad direktnim rivalom u borbi za opstanak, Veronom, protiv koje su trijmfovali pogotkom Čaune u 48. minutu (1:0) i sada zaostaju dva boda upravo za timom iz grada ljubavi koja je prva ekipa iznad crte.

Što se tiče izostanaka, Juve će biti bez Mojzesa Keana, Aleksa Sandra i Mateja de Šilja, dok će kod gosta meč propustiti najbolji igrač ekipe Bulaje Dia koji će se na tribinama pridružiti Liroli, Kulibaliju i Kastanjosu.

Poslednji međusobni duel ovi timovi odigrali su početkom februara kada su Vlahović i Kostić kombinovano postigli tri gola u pobedi od 3:0, a mi verujemo da će stara dama večeras rutinski slaviti i osigurati plasman u četvrtfinale.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&0-3 (kvota 2,13)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave