RONALDO U KONKURENCIJI ZA DVE KRUNE: Portugalac prestigao Mitrovića, treba mu gol da stigne Kejna i Mbapea

O. M.

26. 12. 2023. u 15:44 >> 15:44

ŠAMPION Saudijske Arabije Al Itihad zatvara kalendarsku 2023. godinu derbijem protiv Al Nasra. Utakmica je na programu od 19 časova na stadionu "Princ Abdulah el Fejsal" u Džedi.

РОНАЛДО У КОНКУРЕНЦИЈИ ЗА ДВЕ КРУНЕ: Португалац престигао Митровића, треба му гол да стигне Кејна и Мбапеа

FOTO: Profimedia

Poraz 3:1 od Al Raeda tokom vikenda koštao je aktuelne šampione pada na šesto mesto tabele saudijske Pro lige, dok je ekipa Kristijana Ronalda zadržala drugo mesto pobedom od 3:1 nad Al Etifakom.

Al Raed je iskoristio činjenicu da su "tigrovi" od 12. minuta igrali sa igračem manje zbog isključenja Al Olajana. Posle eliminacije u četvrtfinalu Svetskog klupskog prvenstva od egipatskog Al Ahlija ovo je drugi uzastopni poraz Itihada, što im se nije desilo od maja prošle godine. To je ujedno bio i njihov prvi domaći poraz kod kuće ove sezone, a prvi put su izgubili meč lige u Džedi otkako ih je Al Hilal pobedio sa 3:1 u 27. kolu sezone 2021/22.

Klub iz Džede se u poslednje vreme mučio u defanzivi, primivši tri ili više golova u tri od prethodna četiri takmičarska meča. Tek je polovina prvenstva, a Itihad već zaostaje 22 boda za liderom Al Hilalom, ali i devet od trećeplasiranog Al Ahlija koji drži poslednju vizu za Ligu šampiona Azije.

Marselo Galjardo je zamenio portugalskog stručnjaka Nuna Espirita Santa, koji je u međuvremenu postao menadžer Notingem foresta, ali je u četiri utakmice od preuzimanja ekipe ostvario samo jednu pobedu - 4:2 protiv Al Kalija kod kuće.

Ako ništa drugo, Itihad može da se uzda u tradiciju protiv Al Nasra, jer je u poslednjih šest takmičarskih dvoboja neporažen, a vezao je tri pobede uz gol-razliku 7:1.

Decembar nije dobro počeo za Al Nasr. Ronaldo i drugovi izgubili su u derbiju protiv Al Hilala sa 3:1. a zatim osvojili samo bod u doduše rezultatski nebitnoj utakmici Lige šampiona protiv Dušanbea. Ipak su uspeli da se probude i vežu tri pobede, dve prvenstvene i jednu u Kupu, uz impresivnu gol-razliku 12:4.

Nasr će verovatno i ove godine ostati bez dugo željene titule, pošto već zaostaje deset bodova za liderom Al Hilalom, doduše uz utakmicu manje. "Kraljevi Nadžda" čak imaju dva boda manje i dva poraza više nego u istoj fazi prošle sezone.

Kristijano Ronaldo se golom protiv Al Etifaka odvojio na prvom mestu liste strelaca od Aleksandra Mitrovića. Portugalac je postigao 17, a Srbin 16 golova. Ukupno je u kalendarskoj godini to bio 51. Ronaldov gol i sada mu nedostaje samo jedan da godinu završi kao najbolji strelac sveta. Trenutno po 52 imaju Hari Kejn i Kilijan Mbape.

Taliska je drugi igrač Al Nasra koji je dostigao dvocifren broj golova u ovom takmičenju (10), iako nije uspeo da postigne gol u pet od poslednjih šest domaćih utakmica.

Al Itihad će u utorak ostati bez kažnjenog Madalaha el Olajana, kao i bez golmana Abdulaha el Džadaanija. S druge strane, David Ospina još nije zaigrao za Nasr ove sezone, iako je nedavno branio za reprezentaciju Kolumbije protiv Meksika. Aleks Teles se vratio posle povrede mišića.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG63+ (kvota 1,53) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)