EVERTON JE NEZAUSTAVLJIV: ''Karamele'' se nalaze u najboljoj formi u Premijer ligi

V.M.

19. 12. 2023. u 09:47

FUDBALERI Evertona koji pucaju od samopouzdanja će u okviru četvrtfinala EFL kupa od 20.45 ugostiti Fulam na ''Gudisonu''.

ЕВЕРТОН ЈЕ НЕЗАУСТАВЉИВ: Карамеле се налазе у најбољој форми у Премијер лиги

FOTO: EPA

Šon Dajš radi fantastičan posao sa domaćinom kojeg je fudbalski savez kaznio sa oduzimanjem deset bodova zbog kršenja finansijskog fer-pleja pre mesec dana. To kao da je motivisalo njegove izabranike koji se nalaze u fanastičnoj seriji od četiri vezane pobede u Premijer ligi.

Za vreme tog niza ostvarili su impresivne pobede nad Njukaslom i Čelsijem, a usput su bili bolji od Notingema, odnosno Barnlija.

Ono što je fascinantno je podatak da Everton nije primio nijedan gol na tim mečevima, što znači da je Pikford poslednji put vadio loptu iz mreže pre 360 minuta igre!

Ekipa sa ''Gudisona'' puca od samopozdanja, navijači su iza njih i da nije bilo oduzimanja bodova, nalazili bi se u grupi ekipa koje se bore za plasman u Evropu.

Večeras im na noge dolazi Fulam koji je beležio sjajne rezulate sve do minulog vikenda. Slavio je tri od četiri premijerligaška susreta na kojima je postigao impresivnih 16 golova, ali onda je usledilo gostovanje ''Sent Džejmsis parku'' gde ga je Njukasl ''preslišao'' sa 3:0.

Najveći razlog za to bilo je isključenje Raula Himeneza koji je u prvom delu meča dobio crveni karton i tako trasirao ''svrakama'' put ka pobedi.

Ono što je glavni problem ''kolibarima'' ove sezone su igre na strani, doživeli su tri vezana poraz na gostovanjima, a i odsustvo Himeneza im sigurno neće pomoći na večerašnjem duelu.

Ipak, vredi napomenuti da je na otvaranju Premijer lige Fulam upravo na ''Gudisonu'' slavio sa 1:0, mada je tada u ekipi bio Aleksandar Mitrović koji sada ''rešeta'' mreže u Saudijskoj Arabiji.

Što se tiče samog kupa, Everton je do sada bio bolji od Donkastera, Vile i Barnlija, dok je Fulam izbacio Totenhem, Norič i Ipsvič.

Verujemo da će se Everton osvetiti za pomenuti poraz i plasirati u polufinale Liga kupa.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,10)

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!