SPEKTAKL ZA KRAJ: Zvezda dočekuje prvaka Evrope na oproštaju od Lige šampiona

V.M.

13. 12. 2023. u 11:32 >> 11:32

U poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona, Crvena zvezda će na stadionu ''Rajko Mitić'' ugostiti Mančester siti (18.45).

СПЕКТАКЛ ЗА КРАЈ: Звезда дочекује првака Европе на опроштају од Лиге шампиона

FOTO: Tanjug/AP

Nakon sjajnog pripremnog perioda i solidnih igara na otvaranju prvenstva, srpski šampion je sanjao o proleću u Evropi, ali do toga nije došlo. Osvojio je samo jedan bod u najjačem evropskom takmičenju, a svaku šansu da se bori za treće mesto u grupi ''G'' izgubio je u prošlom kolu kada je poražen u Bernu od Jang bojsa rezultatom 2:0.

Zvezda je dobro otvorila taj meč, stvorila par odličnih šansi, ali slaba realizacija i nesrećna reakcija Nedeljkovića kod prvog gola trasirali su put ka pobedi Jang bojsa.

''Crveno-beli'' će sigurno kao poslednji završiti grupnu fazu, ali za kraj ih očekuje pravi spektakl u kojem dočekuju Mančester siti koji je prošle sezone osvojio drugu tripletu u istoriji engleskog fudbala.

Domaćini u odličnoj atmosferi dočekuju večerašnji susret, jer su proteklog vikenda konačno zauzeli prvo mesto u domaćem prvenstvu koje je dugo pripadalo Partizanu. Izvršili su pritisak na ''crno-bele'' trijumfom nad Mladosti iz Lučana (3:1), a na poziciju lidera lansirao ih je poraz ''parnog valjka'' u Nišu (1:2).

Večiti rivali su sada izjednačeni po broju bodova, ali Zvezda je ispred zbog bolje gol-razlike i nakon dugo vremena večiti derbi koji je na programu krajem meseca će biti od velikog značaja.

 
Trijumfom nad Lučanima, ''crveno-beli'' su oborili evropski rekord za najviše vezanih utakmica bez poraza pred svojim navijačima u domaćem prvenstvu. To je bio zapanjujući 122. meč Zvezde bez poraza na ''Rajko Mitiću'' i tako je nadjačan uspeh Reala koji je vezao 121 meč u periodu od 1957. do 1965.

Motivisan pred večerašnji meč je Barak Bahar, koji je na jučerašnjoj pres-konferenciji najavio napad na tri boda.

- Imamo sigurno veće šanse da slavimo nego na ''Etihadu''. Lepo je što smo preuzeli prvo mesto na tabeli u domaćem prvenstvu, nadam se da ćemo reflektovati na sutrašnju utakmicu. Očekivanja su da odigramo dobar meč kao u Bernu. Tamo smo igrali jako dobro i promašivali. Trebalo je da uzmemo bodove na toj utakmici. Nadanja su da ćemo sutra igrati dobro i konačno uzeti bodove.

Vetar u leđa domaćinima biće i odsustvo Erlinga Holanda na kojeg Gvardiola ne može da računa na večerašnjem duelu. 

Ipak, i bez njega su ''građani'' za vikend prekinuli negativan niz od četiri vezane utakmice bez pobede u Premijer ligi savladavaši Luton na ''Kenilvurt roudu'' sa 2:1.

''Šeširdžije'' su povele na tom susretu krajem prvog poluvremena, ali dva brza gola u razmaku od tri minuta Bernarda Silve i Griliša donela su vredna tri boda Sitiju koji se tako približio vodećem Liverpulu na četiri boda zaostatka.

Gosti će biti veoma zauzeti u završnici 2023. godine jer će u narednih 17 dana odigrati čak šest mečeva i očekuje se da Gvardiola pruži šansu igračima koji do danas nisu imali zapaženu minutažu.

Zvezda i Siti su se sastali u prvom kolu na ''Etihadu'', naš šampion je tada poveo preko Bukarija, ali građani su se razigrali u drugom delu igre i na kraju slavili sa 3:1.

Verujemo da će i na večerašnjem meču oba tima zatresti mrežu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!