SIMEONE NAJVIŠE VOLI OVAKVE UTAKMICE: Atletiku bod dovoljan da sačuva prvo mesto u grupi ''E''

V.M.

13. 12. 2023. u 09:24

U poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona dva provplasirana tima grupe ''E'' će se sastati na ''Vanda metropolitanu'' kada Atletiko Madrid dočeka Lacio (21:00).

СИМЕОНЕ НАЈВИШЕ ВОЛИ ОВАКВЕ УТАКМИЦЕ: Атлетику бод довољан да сачува прво место у групи Е

Foto Profimedia

Nakon prošlogodišnjeg fijaska i ispadanja u grupnoj fazi, ''jorgandžije'' se vraćaju u nokaut fazu Lige šampiona. Bez poraza su u dosadašnjem toku takmičenja i kao prvoplasirani u grupi dočekuju poslednje kolo.

Imaju bod više od današnjeg rivala, tako da je matematika jasna za četu Čola Simeonea kojoj će bod biti dovoljan da sačuva prvu poziciju i tako dobije lakšeg rivala u osmini finala.

Argentinac je poznat kao defanzivan stručnjak i godinama njegov Atletiko važi za jednu od defanzivno najboljih ekipa u Evropi i iskusni stručnjak uživa da vodi ovakve mečeve.

Generalno gledano, domaćini igraju veoma dobro ove sezone. Nalaze se u borbi za prvo mesto u La ligi, zaostaju sedam bodova za vodećom Đironom od koje su odigrali meč manje i imaju priliku da po prvi put od sezone 2016/17 zauzmu prvo mesto u grupnoj fazi Lige šampiona.

Dodatno samopouzdanje da će to učini daje im činjenica da su perfektni na svom ''Vanda metropolitanu'' ove sezone i deset odigranih mečeva pred svojim navijačima ostvarili su isto toliko pobeda.

U prestonicu dolazi Lacio koji igra katastrofalno u prvenstvu, ali mu odlilno ide u najjačem evropskom takmičenju. 

''Nebeskoplavi'' su prezadovoljni samim plasmanom u nokaut fazu, ali kada je prilika već tu pokušaće da osvoje tri boda i tako preuzmu prvo mesto od večerašnjeg rivala.

Izabranici Mauricija Sarija su doživeli samo jedan poraz u dosadašnjem toku takmičenja kada je Fejenord bio bolji od njih u Roterdamu, a pored njega su ostvarili tri pobede uz remi sa Atletikom iz prvog kola (2:2).

Ipak, igre u gostima nisu jača strana ovoj ekipi koja je za vikend remijem sa Veronom (1:1) prekinula seriju od tri vezan poraza izvan ''Olimpika''.

Lacio je poveo na tom meču preko Zakanjija, ali nije uspeo da sačuva prednost i tako je nastavio sa slabim partijama u Seriji A na čijoj tabeli zauzima veoma loše deseto mesto.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Bariosa, Lemara i Vitola, dok sa druge strane gosti ne mogu da računaju na Isaksena, Romanjolija i Rovele dok su pod znakom pitanja Patrik i Adam Marušić.

Očekujemo jedan tvrd meč u kojem će Atletiko sačuvati prvo mesto.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)