NJUKASL IZGLEDA SJAJNO U POSLEDNJE VREME: Može li do trećeg vezanog ligaškog trijumfa na uvek neugodnom ''Gudisonu''?

V.M.

07. 12. 2023. u 08:55

U okviru 15. kola Premijer lige, Everton će na ''Gudison parku'' ugostiti Njukasl (21.00).

ЊУКАСЛ ИЗГЛЕДА СЈАЈНО У ПОСЛЕДЊЕ ВРЕМЕ: Може ли до трећег везаног лигашког тријумфа на увек неугодном Гудисону?

FOTO: Tanjug/AP

Fudbaleri Evertona su proteklog vikenda savladavši Notingem forest sa 1:0 upisali prvi trijumf od kada im je fudbalski savez nametnuo kaznu od deset poena zbog kršenja pravila finansijskog fer-pleja. 

Domaćini su uložili zvaničnu žalbu na tu odluku i još čekaju rešenje, ali dobra vest za njih je što se i pored kazne nalaze nadomak izlaska iz zone ispadanja sa samo dva boda zaostatka u odnosu na Luton koji je prvi tim ispod crte.

''Karamele'' su znatno podigle nivo igre u poslednjih mesec i po dana. Slavile su na četiri od poslednjih šest mečeva u svim takmičenjima, uz poraz i remi, i da nije bilo kazne, borili bi se za mesto u gornjem domu tabele.

Sa druge strane, gosti takođe igraju sjajno u poslednje vreme. Odigrali su možda i dve najbolje premijerligaške utakmice ove sezone u kojima su savladali Čelsi (4:1) i Mančester junajted (1:0) i zahvaljujući tim trijumfima popeli su se na sedmo mesto na tabeli, a ukoliko danas ponovo slave, mogu da doguraju i do pete pozicije.

Njukasl ima jedan od najboljih napada lige sa 32 postignuta pogotka, a ono što se najviše ističe kod ''svraka'' je sjajna defanziva koja je samo 14 puta vadila loptu iz svoje mreže.

Ono što muči izabranike Edija Haua su igre u gostima, van ''Sent Džejmsis parka'' su odigrali šest utakmica i ostvarili su samo jednu pobedu, odnosno sakupili pet bodova.

Njuka takođe igra i u Ligi šampiona ove sezone, nalaze se u ''grupi smrti'' sa PSŽ-om, Dortmundom i Milanom. Pred poslednje kolo su treći na tabeli i zaostaju dva boda za drugoplasiranim Parižanima, tako da još imaju šanse da se nađu u nokaut fazi najelitnijeg evropskog takmičenja.

Što se tiče izostanaka sa večerašnjeg meča, kod domaćina neće biti Gomeša i Dele Alija, dok je kod gostiju lista povređenih igrača znatno duža, pa Edi Hau ne može da računa na Botmana, Andersona, Tonalija, Barnsa, Lognstafa, Marfija, Viloka, Vilsona, Poupa, Targeta i Dena Burna.

Prošle sezone Njukasl je u oba susreta savladao Everton, 1:0 i 4:1.

Večeras očekujemo jedan dosta ujednačen meč. Kvalitet je svakako na strani gostiju, ali ovo će im biti četvrti meč u poslednjih deset dana, a verujemo u gol-gol zbog dobrih igara domaćina u poslednje vreme.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!