''ŽUTA HORDA'' ŠTRIKLIRALA TITULU: Sada joj se ceo fokus prebacuje na Ligu konferencija

V.M.

30. 11. 2023. u 11:40

U petom kolu trećeg najjačeg evropskog takmičenja sastaće se Bode Glimt i Lugano. Meč se igra na ''Aspmira stadionu'' sa početkom u 18.45.

ЖУТА ХОРДА ШТРИКЛИРАЛА ТИТУЛУ: Сада јој се цео фокус пребацује на Лигу конференција

Foto Profimedia

Norveški prvak je skoro i matematički osigurao titulu, treću u poslednje četiri sezone i sada može da se u potpunosti fokusira na Ligu konferencija.

Trenutno je drugi u grupi ''D'' sa sedam osvojenih bodova, tri manje od vodećeg Briža i isto toliko više od trećeplasiranog Lugana sa kojim igra večeras. 

Ima bolju gol-razliku od njega (+2 u odnosu na -3), tako da mu i remi donosi izgledne šanse za prolaz u narednu fazu, ali sigurno da će želeti da napadne sva tri boda kako bi matematički osigurao proleće u Evropi.

Na poslednja dva meča u Ligi konferencija ''žuta horda'' je savladala Bešiktaš, 3:1, odnosno 2:1.

Sa druge strane, švajcarski predstavnik je nakon dobrog i četiri osvojena boda iz prva dva meča doživeo uzastopne poraze od lider Briža. 

Ipak, šansa o plasmanu u narednu fazu i dalje postoji, posebno ako uzmemo u obzir da će u poslednjem kolu igrati sa poslednjeplasiranim Bešiktašom koji je sakupio samo jedan bod do sada.

Bode je u Ligi konferencija slavio 13 puta na poslednjih 15 duela pred svojim navijačima, tako da goste očekuje veoma težak zadatak na ''Aspmira stadionu''.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Elabdeluija, Espejorda i Halkina, dok će kod gosta meč propustiti Aliseda, Botani, Grgić, Markes, Osigve, Valencuela i Vladi.

Na prvom meču ovih timova viđena je podela bodova bez golova, 0:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave