JUNAJTED NA TEŠKOM GOSTOVANJU: Kazna ''poništila'' karamelama sve dobro što su uradile u poslednjih mesec i po dana

V.M.

26. 11. 2023. u 13:12 >> 13:12

U 13. kolu Premijer lige, Everton će dočekati probuđeni Mančester junajted (17:30).

ЈУНАЈТЕД НА ТЕШКОМ ГОСТОВАЊУ: Казна поништила карамелама све добро што су урадиле у последњих месец и по дана

FOTO: EPA

Iako na terenu ne izgleda impresvino i jedva dolazi do pobeda, Junajted se iznenađujuće nalazi u najboljoj formi u čitavoj ligi jer je na poslednjih pet utakmica osvojio 12 bodova.

Zbog te dobre forme polako je počeo da nadoknađuje debeli minus koji je napravio veoma lošim startom prvenstva i danas ima priliku da se novim trijumfom popne na šesto mesto i dodatno približi samom vrhu.

Poslednjih meč pred pauzu Mančester je odigrao protiv Lutona pred svojim navijačima i slavio je pogotkom Viktora Lindelofa u 58. minutu (1:0).

Zanimljivo je da gosti i dalje nisu odigrali nijedan remi ove sezone, ni u prvenstvu ni u Ligi šampiona gde ih očekuje velika borba za prolaz u nokaut fazu u poslednja dva kola.

Sa druge strane, Everton je uhvatio sjajan zalet osvojivši deset bodova na poslednjih pet mečeva, ali sve to mu je poništeno zbog kršenja pravila finansijskog fer-pleja i dobio je kaznu od saveza u vrednosti od deset poena.

Zahvljajući njoj vratio se u zonu ispadanja i sada zaostaje pet bodova za Lutonom koji je prvi tim ispod crte.

Karamele su pokazale do sada da poseduju kvalitet za opstanak u Premijer ligi, tako da navijači ne bi trebali da paniče jer je ovih pet poena razlike i više nego nadoknadivo.

Svoj poslednji meč Everton je odigrao protiv Kristal Palasa i slavio je na ''Selhurst parku'' sa 3:2.

Današnji rivali su jedni od napadački najlošijih timova, Junajted je postigao samo 13 pogodaka do sada, dok je domaćin tresao mrežu 14 puta, tako da treba očekivati tvrd meč.

Šon Dajš nema problema sa izostancima igrača što se ne može reći za Erika ten Haga koji ne može da računa na Kazemira, Eriksena, Evansa i Martineza, dok su pod znakom pitanja Hojlund i Aron Van Bisaka.

Obe ekipe beleže dobre rezultate, a mi verujemo da će danas bodovi ostati na ''Gudisonu''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X (kvota 1,51)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)