NAJVEĆI DERBI ITALIJANSKOG FUDBALA: Mogu li Vlahović i Kostić da poguraju Juve do prvog mesta?

V.M.

26. 11. 2023. u 12:39 >> 12:39

DANAS ćemo od 20:45 u okviru 13. kola Serije A imati priliku da gledamo jubilarni 250. ''Derbi d'Italija''.

НАЈВЕЋИ ДЕРБИ ИТАЛИЈАНСКОГ ФУДБАЛА: Могу ли Влаховић и Костић да погурају Јуве до првог места?

FOTO: Tanjug/AP

Juventus želi na vrh tabele. Ekipa iz Torina, za koju nastupaju dvojica srpskih reprezentativaca Dušan Vlahović i Filip Kostić, dočekuju na svom bunjištu akutelnog lidera Inter u nedelju (20.45). Ulog je u ovom megdanu je veliki jer bjankoneri eventualnim trijumfom posle dužeg vremena mogu ponovo da zasednu na čelu poziciju u Seriji A.

Kazna ne igranja u Evropi ove sezone omogućila je domaćinu da se u potpunosti fokusira na prvenstvu u kojem beleži veoma dobre rezultate, mada trener Alegri i dalje potencira da njegova ekipa nije konkurent za titulu iako tabela drugačije govori.

Okršaj sa timom iz Milana ne može da dođe u boljem trenutku za “staru damu“, jer se nalazi u seriji od pet uzastopnih trijumfa, a na tim utakmicama primila je samo jedan gol i to od Kaljarija. Na domaćem terenu nemaju kiks, sa bilansom pet pobeda i remija koji je jedino uspela da ostvari Bolonja (1:1). 

Da je Masimilijano Alegri napravio takmičarski tim kojem je primaran rezultat, govori podatak da su njegovi puleni dali 19 golova, a primili tek sedam. Zbog pojačanog fokusa u defanzivi pate napadači koji ne naleze često put do mreže ali Vlahović i Kjeza poseduju zavidan kvalitet i mogu u svakom trenutnku rešiti meč u korist svog tima kao što je srpski reprezentativac uradio protiv Lacija.

Najveći izazov domaćina biće da zaustavi neveratnog cenatrfora Lautara Martineza koji je ove sezone sam postigao 12 pogodaka, a veliku pomoć ima i u Čalhanogluu i Markusu Tiramu koji se pokazuje kao jedno od najboljih pojačanja u Seriji A ovog leta. Četa Simonea Inzagija ove sezone deluje na terenu kao najbolja ekipa u Italiji. Na gostovanjima su perfektni sa učinkom pet pobeda, sa 12 datih i samo jednim primljenim golom!

Može se reći da je Inter pokazao najviše od svih ekipa u Seriji A ove sezone i da zasluženo stoji na vrhu tabele, a pobedom na večerašnjem duelu bi samo potvrdio ulogu glavnog favorita za osvajanje Skudeta.

Danas ćemo imati priliku da gledamo jubilarni 250. zvanični ''Derbi d' Italija'', a prednost u njemu ima Juventus koji je slavio na 112 duela naspsram Interovih 76 trijumfa, a takođe je viđen i 61. remi.

Iako je Juventus u velikom naletu, verujemo da će ''neroazuri'' uspeti da odnesu barem bod iz Torina.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&|0-1 (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

Crvena zvezda i Partizan u ponedeljak su odigrali prvu utakmicu finala ABA lige, a u hali "Aleksandar Nikolić" povredio se Nikola Topić, mlada nada crveno-belih i srpske košarke. Oprečne informacije stigle su, maltene u isto vreme, o njegovom stanju.

14. 05. 2024. u 15:48

Komentari (0)

NEVIĐEN HAOS: Potukli se Kilijan Mbape i superbogati gazda PSŽ-a?!