TIP DERBI: Ivić brani prvo mesto

Novosti online

11. 11. 2023. u 12:25

LIDER ruske Premijer lige, Krasnodar ove subote u direktnom duelz za prvo mesto gostuje akutelnom šampionu Zenitu u Sankt Petersburgu (17:30).

ТИП ДЕРБИ: Ивић брани прво место

Premijer liga Rusije

Aktuelni branilac trona za koji nastupa naš reprezentatiav i doskorašnji štoper Crvene zvezde Strahinja Eraković ima dva boda manje od trenutnog lidera čiji je trener srpski stručnjak Vladislav Ivić, a igrač Mihajlo Banjac.

Odlično je Krasnodar “vozio” kroz dosadašnje prvenstvo, međutim, pre dva kola je doživeo prvi poraz u sezoni od moskovskog CSKA (1:0) , zbog čega ne može da se kaže kako najvažniji okršaj dočekuje u top formi.

Nakon dobrog otvaranje sezone, početkom oktobra je Ivićevo kormilo krenulo da gubi kurs pošto je u poslednja četiri ligaška kola iščupao šest bodova, najpre golom u 90. minutu protiv Rostova, a potom i u neubedljivom trijumfu od 2:1 nad  ekipom Krila Sovjetova, dok je uz poraz od “armejaca” uknjižio i remi sa pretposlednjeplasiranim Baltikom (2:2). Zato, nije ni čudo što ga kladionice stavljaju za velikog autsajdera u ovom subotnjem dvoboju.

Sem neubedljivih igara, malo ima i do toga što na pobedu nad Zenitom čeka od 2018. godine, kada je kao gost slavio sa 2:1. Od tada je branilac trona nizao prilično ubedljive partije u kojima je prosečno beležio dva gola po meču, dok je poslednji međusobni okršaj završen remijem (2:2).

Nacrt koji je Zenit prisvojio i koji ponavlja u svim zajedničkim megdanima jeste da po pravilu trese mrežu Krasnodara u poslednja četiri minuta. Čak četiri pogodaka na poslednjih pet okršaja je postigao u razmaku od 86. do 90. minuta!

Sastav Sergeja Semaka se dugo tražio, ali se sada čini da je pronašao pravu frekvenciju pošto je naređao  četiri trijumfa u nizu. Na tome može mnogo da zahvali kolumbijskom napadaču Mateu Kasijeri koji je već 11 puta pogodio metu u šampionatu i drži vodeće mesto na listi strelaca.

Kao što se zna,  njega je Crvena zvezda želela da ga dovede prošlog leta. Momku iz Barbakoasa bio je neopgodan period aklimatizacije što se vidi po brojkama od lani, kada je na 26 mečeva samo dvaput našao put do mreže.

Sada već na 13 utakmica ima dvocifren učinak, pa nema sumnje da će predstavljati glavnu pretnju po Ivićeve izabranike.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X (kvota 4,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu