GVARDIOLA NAŠTELOVAO MAŠINERIJU: Siti juri četvrtu uzastopnu pobedu nakon reprezentativne pauze

V.M.

04. 11. 2023. u 08:00

ŠAMPION Engleske će od 16 časova pokušati da produži trijumfalnu seriju kada ugosti Bornmut u 11. kolu Premijer lige.

ГВАРДИОЛА НАШТЕЛОВАО МАШИНЕРИЈУ: Сити јури четврту узастопну победу након репрезентативне паузе

Tanjug/AP

Nakon nešto klimavijeg starta sezone i tri poraza na četiri utakmice pred reprezentativnu pauzu, Siti je tradicionalno počeo da daje gas krajem kalendarske godine i večeras će pokušati da ostvari četvrtu pobedu u nizu, treću u Premijer ligi.

Proteklog vikenda gledali smo Mančesterski derbi u kojem su ''građani'' pokazali da su za klasu iznad svog gradskog rivala. Gvardiolina četa je dominirala tokom čitavog meča, a dva gola Halanda i pogodak Fodena su dokazali da je Mančester plav u ovom trenutku i ne deluje da će se to skoro promeniti (3:0).

Pre tog meča domaćin je bio bolji od Brajtona i Jang bojsa, tako da u odličnoj atmosferi dočekuje današnji duel.

Siti je silovit na svom ''Etihadu'' ove godine, a ako se nadovežemo i na prošlu sezonu ostvario je neverovatnih 14 vezanih pobeda pred svojim navijačima u Premijer ligi i ne bi trebao da ima problema sa nastavljanjem tog niza.

''Građane'' iduće nedelje očekuje meč Lige šampiona sa Jang bojsom, tako da možda dođe do određenih rotacija u ekipi ali i pored toga su veliki favoriti.

Što se tiče najjačeg evropskog takmičenja, pored Švajcaraca, u grupi su sa Zvezdom i Lajpcigom, a nakon tri odigrana meča imaju perfetan skor i sa devet osvojenih bodova zauzimaju vrh grupe ''G''.

Sa druge strane, Andoni Iraola je konačno upisao svoj prvenac u Premijer ligi na klupi gostiju kada su njegovi izabranici proteklog vikenda posle preokreta savladali Barnli (2:1).

Tim trijumfom pobegli su iz zone ispadanja, ali su i dalje u opasnosti jer se nalaze na 17. mestu sa bodom viška u odnosu na Luton koji je prvi tim ispod crte.

Španski stručnjak je bio pod velikim pritiskom pred taj meč i pisalo se da bi mogao postati bivši ako Bornmut ne slavi, ali do toga nije došlo i danas će pokušati da dođu do novih poena na najtežem gostovanju u Engleskoj.

Najveći problem za goste je stvaranje gol šansi i njihovo pretvaranje u pogotke, samo su osam puta tresli mrežu protivnika i jedino je Šefild postigao manje golova (sedam) u čitavoj ligi.

Što se tiče izostanaka, Siti će biti bez duže povređenog Kevina de Brujena, dok će kod Bornmuta meč propustiti Neto, Kuk, Adams i Frederiks.

Domaćin je dosta kvalitetniji tim i verujemo da će bez većih problema ostvariti pobedu i tako bar na kratko preuzeti prvo mesto (vodeći Totenhem i Arsenal igraju svoje mečeve kasnije), a predlažemo da fiks pojačate golovima pošto Siti ima jedan od najboljih napada lige sa 22 postignuta gola.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&3-6 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

Crvena zvezda i Partizan u ponedeljak su odigrali prvu utakmicu finala ABA lige, a u hali "Aleksandar Nikolić" povredio se Nikola Topić, mlada nada crveno-belih i srpske košarke. Oprečne informacije stigle su, maltene u isto vreme, o njegovom stanju.

14. 05. 2024. u 15:48

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis