ZVEZDA ODRŽAVA KORAK ZA PARTIZANOM: Barak Bahar nikad oprezniji pred duel u domaćem prvenstvu

V.M.

28. 10. 2023. u 10:31 >> 10:31

ŠAMPION Srbije nastavlja poteru za večitim rivalom ove subote od 18:30 kada ga na ''Krovu'' dočekuje IMT.

ЗВЕЗДА ОДРЖАВА КОРАК ЗА ПАРТИЗАНОМ: Барак Бахар никад опрезнији пред дуел у домаћем првенству

FOTO: Tanjug/AP

Crvena zvezda se nalazi u promenljivoj formi, ali dobar nastup u Lajcpigu joj može dati vetar u leđa pri ulasku u završni deo prve polusezone. 

Izabranici Baraka Bahara su bojažljivo ušli u meč sa Lajpcigom što je nemački klub iskoristio, ipak Zvezda se opustila u drugom delu igre i bila ravnopravan rival ali do boda nije mogla i na kraju je poražena rezultatom 3:1.

Srspki predstavnik je tako ostao na samo jednom osvojenom bodu u uvodna tri kola i gotovo je svima jasno da će iz grupe ''G'' u osminu finala proći Siti i Lajcpig koji imaju devet, odnosno šest bodova, dok će se za treće mesto i plasman u Ligu Evrope boriti Zvezda i Jang Bojs (imaju po jedan bod).

Što se tiče domaćeg prvenstva, ''crveno-beli'' su šokantno već doživeli dva poraza (od Čukaričkog i Voždovca) i zaostaju sedam bodova za večitim rivalom i liderom Partizanom, mada vredi napomenuti da je ''parni valjak'' odigrao meč viška.

Iako je slavila na poslednja tri meča u Super ligi Srbije, Zvezda ne izgleda ubedljivo kao na startu prvenstva što smo videli u prošlom kolu protiv Javora kada je dva puta ispuštala prednost, ali mladi Jovan Mijatović je pogotkom u 79. minutu doneo vredna tri boda svom timu.

Barak Bahar zna da njegova ekipa više nema prava na kiks i da mora da trijumfuje na svim ligaškim mečevima pre večitog derbija koji je na programu krajem decembra, tako da očekujemo da ozbiljno shvati večerašnjeg rivala. Koliko je izraelski stručnjak oprezan pred ovaj meč u prilog tome govori i jučerašnji trening srpskog šampiona na gostujućem stadionu iako to nije karakteristično u domaćem prvenstvu. Bahar ništa nije hteo da prepušta slučaju naročito jer je njegov tim prvi ovosezonski poraz doživeo upravo na krovu šoping centra i odveo je ekipu da trenira kako bi se privikla na veštačku podlogu.

Taj protivnik će biti novajlija u Superligi, IMT koji igra debitantsku sezonu u najeltinijem rangu srpskog fudbala. ''Traktoristi'' su odlično započeli sezonu, ali se u posldenje vreme nalaze u padu forme i na proteklih pet utakmica su osvojili samo četiri boda.

Ipak, zbog dobrog starta nalaze se na respektabilnom 11. mestu sa isto toliko osvojenih bodova.

IMT-ove utakmice obiluju velikim brojem golova, u proseku viđamo preko tri pogotka na utakmici kada igra četa Nebojše Jandrića, a to je bio slučaj i proteklog vikenda kada su poraženi od još jednog debitanta, Železničara (1:3).

Domaćin prinudno svoje mečeve igra na ''Krovu'' jer njegov stadion kod Hale sportova ne ispunjava uslove, a motiv mu može dati činjenica da je Zvezda ove sezone već izgubila na ''Krovu'' kada ju je porazio Voždovac.

Ipak, mi očekujemo da četa Baraka Bahara rutinski odradi posao i slavi bez većih problema.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2&3-6 (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAMOTA NAD SRAMOTAMA! Crna Gora će glasati za rezoluciju o Srebrenici