DERBI ZAČELJA U SEGUNDI: Slavni dani Alkorkona odavno su prošli

O. M.

23. 10. 2023. u 12:55

ALKORKON i Kartaghena sastaju se u poslednjoj utakmici 12. kola španske druge lige, popularne Segunde. Utakmica se igra na Gradskom stadionu Santo Domingo u predgrađu Madrida Alkorkonu.

ДЕРБИ ЗАЧЕЉА У СЕГУНДИ: Славни дани Алкоркона одавно су прошли

Foto Profimedia

Obe ekipe nalaze se u dnu tabele i po svemu sudeći čeka ih grčevita borba za opstanak.  Alkorkon je prošlu sezonu proveo u trećem razredu španskog fudbala gde je ispao posle 12 godina u Segundi. Taj drugoligaški period obeležio je i sa nekoliko zapaženih izleta u Kupu kralja, naročito u sezoni 2016/17 kada je stigao do četvrtfinala , iako je nekoliko godina ranije još kao trećeligaš napravio senzaciju eliminisavši Real Madrid u šesnaestini finala.

to su ipak neka davno prošla vremena, a Alkorkon je u povratničkoj sezoni u Segundi već najavio da će voditi ogorčeu borbu za opstanak, u kojoj će mu jedan od rivbala biti i današnji protivnik Kartagena. 

Domaćin je 20. na tabeli sa devet bodova, dok je gost poslednji 22. sa samo pet.

Najavu možda boljih dana Alkorkon je pokazao pobedom u gostima nad Saragosom od 2:0, ali je već u narednom kolu istim rezultatom poražen od Andore. kartahena je ostvarila samo jednu pobedu, u četvrtom kolu nad Viljarealom B. Od tada sedam utakmica su bez trijumfa, a za to vreme osvojili su samo dva boda.

Prošle godine su se sastali u Kupu Kralja kada je Kartahena bila bolja na penale, a pretprošle sezone u Segundi bilo je 3:1 za današnje goste u mediteranskoj luci i 1:1 u predgrađu Madrida.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

Crvena zvezda i Partizan u ponedeljak su odigrali prvu utakmicu finala ABA lige, a u hali "Aleksandar Nikolić" povredio se Nikola Topić, mlada nada crveno-belih i srpske košarke. Oprečne informacije stigle su, maltene u isto vreme, o njegovom stanju.

14. 05. 2024. u 15:48

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis