GALATIN ''DRIM-TIM'' PODIŽE FORMU: ''Plavo-beli'' stavili tačku na fudbalsku bajku

V.M.

23. 08. 2023. u 14:28 >> 14:28

U prvoj utakmici plej-ofa za Ligu šampiona, Molde će dočekati Galatasaraj (21.00).

ГАЛАТИН ДРИМ-ТИМ ПОДИЖЕ ФОРМУ: Плаво-бели ставили тачку на фудбалску бајку

Profimedia

Prvak Norveške je u prošlom kolu ponovo nadoknadio gol zaostatka i plasirao se u plej-of. Prvo je to uradio protiv Helsinkija u drugom kolu, a u prošlom je to bio slučaj protiv Klaksvika. Najveći hit Evrope ove sezone je slavio pred svojim navijačima sa 1:0, ali to nije bilo dovoljno da se fudbalska bajka sa Farskih Ostrva nastavi, Molde je pred svojim navijačima u regularnom delu trijumfovao istim rezulatom, a do potpunog preokreta došao je u 112. minutu pogotkom Martina Linesa.

''Plavo-belima'' odbrana ligaškog trona ne ide baš najbolje, nakon 19 kola zauzimaju tek četvrto mesto na tabeli norveškog prvenstva i zaostaju čak deset bodova za vodećim dvojcem Bode Glimtom i Vikingom.

Domaćini su poslednji put nastupali u najjačem evropskom takmičenju u sezoni 1999/2000, tako da će sada imati priliku da to učine po prvi put u 21. veku.

Zadatak im neće biti lak, jer će sa druge strane terena biti Galatasaraj koji je preko leta napravio pravi ''drim-tim''. Turski šampion je doveo zvučna imena poput Vilfrida Zahe, Hakima Ziješa, Anhelinja, Tetea, a uz to je potvrdio dolazak Maura Ikardija iz PSŽ-a koji je prošle godine bio u Istanbulu na pozajmici i postizao golove kao od šale.

Što se tiče samih rezultata, četa Okana Buraka polako podiže formu. U drugom kolu kvalifikacija je bila neubedljiva protiv Žalgirisa (2:2, 1:0), ali već je dosta bolje izgledala protiv ljubljanske Olimpije koju je dva puta pobeđivala, sa 3:0 i 1:0.

Galata je za vikend upisala i prvu ligašku pobedu kada je dočekala Trabzon, a da tri boda ostanu u Istanbulu pobrinuo se Mauro Ikardi koji je postigao jedina dva gola na utakmici.

Verujemo da ćemo gledati jedan zanimljiv, ujednačen meč, ali blagu prednost bismo dali Galatasaraju koji se nalazi u dosta boljoj formi od domaćina.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

Crvena zvezda i Partizan u ponedeljak su odigrali prvu utakmicu finala ABA lige, a u hali "Aleksandar Nikolić" povredio se Nikola Topić, mlada nada crveno-belih i srpske košarke. Oprečne informacije stigle su, maltene u isto vreme, o njegovom stanju.

14. 05. 2024. u 15:48

Komentari (0)

ZAŠTO ROKFELEROVI FINANSIRAJU SAVU MANOJLOVIĆA: Fondacija koja promoviše interese Amerike plaća Kreni-promeni (VIDEO)