"JARČEVI" OPET UDARAJU U "ŽUTI ZID": Dortmund briše sećanja na razočaravajući kraj prošle sezone

O. M.

19. 08. 2023. u 09:00

U prvom kolu nemačke Bundeslige Borusija Dortmund dočekuje Keln. Utakmica je na programu od 18.30 na stadionu ''Signal Iduna Park''.

ЈАРЧЕВИ ОПЕТ УДАРАЈУ У ЖУТИ ЗИД: Дортмунд брише сећања на разочаравајући крај прошле сезоне

Tanjug/ap

U prvom takmičarskom meču ove sezone Borusija Dortmund je u gostima u prvom kolu kupa savladala Šot Majnc rezultatom 6:1. Poveli su u 22. minutu preko Sebastijana Alea, a dva minuta kasnije su udvostručili prednost preko Juliana Branta. U 34. minutu domaći su uspeli da smanje prednost, a samo minut kasnije Ale je ponovo povećao prednost gostiju. U drugom delu meča Borusija je postigla još tri gola, a strelci su bili Marsel Sabicer, Donjel Malen i Jusufa Mukoko.

U pripremnom periodu odigrali su sedam prijateljskih utakmica i zabeležili šest pobeda uz jedan remi. Prethodne sezone titula im je izmakla u poslednjem kolu, jer nisu uspeli da savladaju Majnc na svom stadionu. Na kraju su zauzeli drugo mesto sa 71 bodom, koliko je sakupio i prvoplasirani Bajern, ali zbog bolje gol-razlike "salatara" je pripala Bavarcima.

Borusija iz Dortmunda će sezonu početi bez petorice povređenih igrača: Džejmija Bajona Gitensa, Žilijena Duranvila, Tome Menijea, Đovanija Rejne i Niklasa Sulea. Da stvar bude još gora za "milionere", pod znakom pitanja su i Karim Adejemi, novi kapiten Emre Džan, Mateu Morej Bauza i Feliks Nmeča.

Nakon što je prošlog vikenda postigao dva gola, očekuje se da Sebastijen Ale predvoditi napad u formaciji 4-2-3-1, sa Donijelom Malen, Markom Rojsom i Džulijanom Brantom iza napadača.

U poslednjoj takmičarskoj utakmici Keln je u gostima posle produžetaka savladao Osnabrik u prvom kolu kupa rezultatom 3:1. Gostujući tim je poveo na kraju prvog poluvremena kada je Denis Huseinbašić asistirao Benu Šmicu koji je postigao gol. Do izjednačenja je došlo u 73. minutu, pošto je igrač domaćih posle promašenog penala poslao odbijenu loptu u mrežu. U regularnom vremenu više nije bilo promena rezultata, a novu prednost domaćem timu doneo je Sargis Adamjan u 93. minutu. Tri minuta kasnije prednost je povećao Julijan Šabo, što je bio i konačan rezultat.

Keln je u pripremnom periodu odigrao šest prijateljskih utakmica, ostvarivši tri pobede, dva remija i jedan poraz. Prošlu sezonu završio je na 11. mestu na tabeli sa 42 boda, osam manje od sedmoplasiranog Ajntrahta iz Frankfurta.

Jarčevi takođe imaju nekoliko povređenih igrača, a očekuje se da će Noa Katerbah, Jan Tilman i Štefen Tiges propustiti gostovanje na Vestfalenu.

Poslednji susret ovih rivala na ovom stadionu završen je sa pola tuceta golova u mreži Kelna 6:1.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 1,97)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

Crvena zvezda i Partizan u ponedeljak su odigrali prvu utakmicu finala ABA lige, a u hali "Aleksandar Nikolić" povredio se Nikola Topić, mlada nada crveno-belih i srpske košarke. Oprečne informacije stigle su, maltene u isto vreme, o njegovom stanju.

14. 05. 2024. u 15:48

Komentari (0)

NEVIĐEN HAOS: Potukli se Kilijan Mbape i superbogati gazda PSŽ-a?!