IGRA LI DŽEKO PROTIV ZVEZDE? Srpski šampion napada prvi trofej u novoj sezoni

V.D.

12. 07. 2023. u 06:57 >> 10:34

VELELEPNI stadion "Krestovski" tj. "Gazprom arena" biće domaćin susreta između Fenerbahčea i Crvene zvezde koji će se odigrati u sredu od 18.30

ИГРА ЛИ ЏЕКО ПРОТИВ ЗВЕЗДЕ? Српски шампион напада први трофеј у новој сезони

FOTO: FK Crvena zvezda

Srpski šampion je sjajno počeo pripremni period i polako postaje jasno zašto je uprava kluba toliko dugo želela da angažuje izraelskog stručnjaka Baraka Bahara.

Crvena zvezda je pripreme počela na Zlatiboru pa je svoje prijateljske mečeve odigrala na stadionu "Radomir Antić" u Užicu protiv selekcije grada na Đetinji (3:1) da bi tri dana kasnije gorčinu poraza osetio Borac iz Banjaluke (2:0).

Nakon priprema na najpopularnijoj srpskoj planini fudbaleri u crveno-belim dresovima su krenuli put Sankt Peterburga gde su uzeli učešće na "Pari Premier Kupu". U prvom kolu prijateljskog turnira Crvena zvezda je savladala domaćina i aktuelnog šampiona Rusije, ekipu Zenita rezultatom 2:1 a strelci za naš tim bili su Ivanić i poslednje pojačanje Žan Filip Kraso. 

Tri dana kasnije rival Baharovim pulenima bio je azerbejdžanski Nefči koji je sa terena ispraćen rezultatom 4:0 (Ivanić,Mitrović,Bukari i Šljivić). 

Večerašnji rival nekadašnjem šampionu Evrope i sveta biće vicešampion Turske, Fenerbahče koji je na penale poražen od Zenita u prvom kolu.

Najveće pojačanje turskog tima, Edin Džeko, nije zaigrao u prvom meču ali ostaje da vidimo hoće li ga biti na terenu protiv Crvene zvezde kojoj je bod dovoljan na ovom meču kako bi osvojila ovaj turnir.

"Žuti kanarinci" do meča sa ruskim šampionom nisu odigrali nijedan pripremni duel a tri dana nakon ovog meča ih očekuje susret sa Nefčijem. Ukoliko puleni trenera Ismaela Kartala savladaju Zvezdu biće im potrebna i pobeda nad Azerbejdžancima kako bi osvojili ovaj poznati turnir.

Što se Evrope tiče Fenerbahče je slobodan u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija a Crvena zvezda i njeni navijači sa nestrpljenjem čekaju žreb za grupnu fazu Lige šampiona u kojem će srpski šampion biti u trećem šeširu.

Turski velikan i Crvena zvezda se nikada do sada nisu sastajali a mi verujemo da će svi u crveno-belom taboru po lepom pamtiti ovo gostovanje u Sankt Peterburgu i vratiti se u Beograd sa pobedničkim peharom.

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVIĐEN HAOS: Potukli se Kilijan Mbape i superbogati gazda PSŽ-a?!