MARADONA SA KARPATA IMA TEŽAK ZADATAK: ''Ose'' su bile najvći hit u Evropi pre dve sezone

V.M.

12. 07. 2023. u 15:34 >> 15:35

U okviru prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona rumunski Farul će ugostiti Šerif iz Tiraspolja.

МАРАДОНА СА КАРПАТА ИМА ТЕЖАК ЗАДАТАК: Осе су биле највћи хит у Европи пре две сезоне

Profimedia

Farul je prošle godine u veoma zanimljvoj borbi došao do titule prvaka, tokom čitave sezone je bio u prva dva na tabeli,a klasu je pokazao u poslednja dva kola u kojima je bio bolji od glavnih rivala, Kluža i FKSB-a.

To je domaćinu bila prva titula u istoriji, a klub je do tog uspeha sa klupe doveo legendarni George Džahi. Najbolji fudbaler u istoriji Rumunije je u svojim igračkim danima nosio dres Reala i Barselone , a očigledno poseduje i veliko trnersko znanje jer je pre ovog angažmana šest godina uspešno predvodio Vitorul koji se pre dve sezone spojio sa Faruolom.

Popularni Maradona sa Karpata je sa Vitorulom jednom igrao kvalifikacije za Ligu šampiona i tada je u trećem kolu ispao od APOEL-a, tako da se može reći da će ovo Farulu biti drugi put da pokušava da dođe do najeltinijeg evropskog takmičenja.

Sa druge strane, Šerif je nastavio svoju dominaciju u moladvskom fudbalu osvojivši osmu uzastopnu titulu prvaka. Igrao je dosta solidno u Evropi u kojoj je dogurao do osmine finala Lige konferencija gde ga je porazila Nica. Ekipa iz Tiraspolja je ostala u lošem sećanju navijačima Partizana od kojeg je bila bolja u šesnaestini finala trećeg najjačeg uefinog takmičenja.

Što se tiče same Lige šampiona, Šerif je u njoj nastupio pre dve godine kada je bio pravi hit u grupi ''D''. Pored njega tu su još bili Inter, Real i Šahtjor. Ekipa iz Moldavije je napravila veliki uspeh zauzevši treće mesto sa sedam bodova, a tada je ostvarila i verovatno najveću pobedu u istoriji kluba savladavši Real sa 2:1 u sred Madrida.

Farul je imao dosta loše pripreme, a uz to je izgubio od Šepšija u Superkupu, ali sa druge strane Šerif je tek započeo sezonu i videćemo u kakvom će stanju biti njegovi fudbaleri.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: UG 0-2 (kvota 1,47)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)