NORDIJSKI DERBI U GRUPI B: Islanđani neće po dobrom pamtiti debi na EP

O. M.

07. 07. 2023. u 11:52

OMLADINCI Norveške sastaju se sa vršnjacima iz Islanda u drugom kolu B grupe Evropskog prvenstva U-19 koje se održava na Malti. Utakmica se igra na stadionu Hibernijansa u Paoli od 21 čas.

НОРДИЈСКИ ДЕРБИ У ГРУПИ Б: Исланђани неће по добром памтити деби на ЕП

Foto: Profimedia

Norvežani su lideri grupe posle prvog kola u kome su sa 5:4 savladali Grčku. bila je to spektakularna utakmica u kojoj su "vikinzi" vodili sa 50 u 40. minutu. Grci se nisu predavali pa su u drugom delu postigli četiri gola, ali nisu imali vremena za nešto više pošto su konačan rezultat postavili duboko u nadoknadi vremena.

Island je u prvom kolu poražen od Španije sa 2:1. bio je to debi ove selekcije na završnim turnirima U-19 UEFA evropskih prvenstava. Norvežani na juniorskim šampionatima Evrope imaju jedno treće mesto koje su osvojili 1992. godine kada se još igralo u formatu do 18 godina.

Norvežani su na putu do plasmana na Završni turnir ukrstili koplja sa našom  omladinskom selekcijom. Orlići su osvojili prvo mesto u grupi prve faze kvalifikacije, ispred Norveške, ali posle nisu imali sreće jer su ih Poljaci zaustavili u elitnoj grupi. S druge strane, Norveška je u elitnoj grupi osvojila prvo mesto sa svih devet bodova ispred favorizovanog domaćina Francuske koja je tak oostala bez plasmana.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)