SPEKTAKL U ZEMLJI SAMBE: Ne očekuje se novi „vatromet“

TIP redakcija

08. 07. 2023. u 12:00

Derbi brazliskog prvenstva između Palmeirasa i Flamenga u noći između subote na nedelju (2.00) ujedno je i okršaj dva tima koji u ovaj susret ulaze u totalno različitim formama i raspoloženju.

СПЕКТАКЛ У ЗЕМЉИ САМБЕ: Не очекује се нови „ватромет“

Foto: Profimedia

Megdan velikih rivala, koji su pre početka šampionata isticali ambicije da se bore za i titulu, zasad dosta zaostaju za Botafogom, koji imra za klasu bolje od svih ostalih u ligi.

Stoga, Palmeiras u Sao Paolu traži izlaz iz krize u kojoj se nalaze. „Zeleni“ nisu ostvarili pobedu u poslednja tri prvenstvena kola , a ni ubedljivi trijumf protiv Bolivara (4:0) u Kopa Libertadoresu nije bio dovoljan da ekipa stekne dodatno samopouzdanje. Zato četa Abela Fereire mora da juriša na tri boda kako bi i dalje ostala u trci za pehar.

Sa druge strane, Flamengo je uhvatio pravi zalet. U poslednjih osam susreta ostvarili su sedam pobeda, a ni neuspeh koji se umetnuo u tom nizu od Bragantinja (0:4), nije poljuljao moral ekipe. Aktuelni šampion Južne Amerike, verovatno po imenima i najjači tim na kontinetnuk, platio je ceh zbog neočekivane promene trenera uoči prvenstva, kada su, tik pred početak lige smenili Vitora Pereiru. Tako da je Horheu Sampaoliju trebalo vremena da posloži stvari na terenu. Uz to, imali su probleme sa povredama. Pola tima Flamenga je napadač Garbijel Barbosa, koji još uvek traži pravu formu. Tek četiri gola je upisao u dosadašnjem delu prvenstva, a taman kad mu je krenulo, morao je da odustvuje. U prošlom kolu je našao put do mreže odmah po povratku na teren, te će sigurno želeti da veže nekoliko dobrih partija.

Poslednji međusobni susret odigrali su u januaru, u Superkupu. Bio je to pravi vatromet golova (4:3), ali trenutna forma obe ekipe verovatno ne garantuje sličan spektakl.

NAŠ TIP: 0-2  (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)