ISLANĐANI "GOSTI" U SVOM GRADU: Brejdablik je prošle sezone stigao do trećeg pretkola Lige konferencija

O. M.

27. 06. 2023. u 10:58

NOVA sezona Lige šampiona počinje preliminarnom rundom u kojoj šampioni četiri najlošije lige igraju mini-turnir kako bi se dobio jedan putnik u prvo kolo kvalifikacija.

ИСЛАНЂАНИ ГОСТИ У СВОМ ГРАДУ: Брејдаблик је прошле сезоне стигао до трећег преткола Лиге конференција

Profimedia

Takmičenje otvaraju podgorička Budućnost i šampion Andore Atletik Eskaldes, a drugi meč igraju prvaci San Marina, Tre pene i Islanda, Brejdablik.

Predstavnik Islanda možda je u najboljoj situaciji pošto je domaćin turnira. Ova ekipa je prošle sezone osvojila tek drugu šampionsku titulu svoje zemlje. Prethodnu je uzela 2011. godine i tada u drugoj rundi kvalifikacija za LŠ ispala od Rozenborga. Inače je poslednjih godina redovan učesnik evrokupova, a najveći uspeh ostvarila je upravo prošle sezone kada je stigla do trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija, gde je poklekla pred turskim Bašakšehirom koji je kasnije stigao do osmine finala.

Pobednici polufinalnih duela sastaće se 30. juna u finalu, a pobednik preliminatorne runde će u prvoj rundi kvalifikacija odmeriti snage sa šampionom Republike Irske Šamrok roversom. Ekipe koje ne prođu dalje plasiraće se u drugu rundu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Iako se utakmica igra na stadionu Brejdablika, islandski tim je formalni gost po volji žreba.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&2-5 (kvota 1.50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao