KO ĆE SLEDEĆE GODINE IGRATI BUNDESLIGU? Dramatična završnica sezone izrežirala susret dva velikana u baražu

O. M.

01. 06. 2023. u 14:26 >> 14:26

ŠTUTGART i HSV ukrstiće koplja u baražu za popunu nemačke Bundeslige. Prvi meč igra se ovog četvrtka od 20.45 na stadionu ''Gotlib Dajmler''.

КО ЋЕ СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ ИГРАТИ БУНДЕСЛИГУ? Драматична завршница сезоне изрежирала сусрет два великана у баражу

Foto: Profimedia

Mesta u Bundesligi ima samo za jednog velikana nemačkog fudbala. Biće ovo duel u kome petostruki šampion Nemačke i dvostruki finalista evrokupova dočekuje šestostrukog prvaka Nemačke, nekadašnjeg šampiona Evrope i osvajača Kupa pobednika kupova. 

"Švabe" su u veoma uzbudljivoj završnici Bundeslige završili na 16. mestu sa 33 boda iako su u poslednjem kolu pobedom mogli da izbegnu baraž. Propustili su da iskoriste poraz Augzburga od Menhengladbaha jer su osvojili samo bod protiv Hofenhajma. I taj bod su spasili izjednačujućim golom u 80. minutu, mada se ništa ne bi promenilo ni da su igubili, jer je Šalke poražen od Lajpciga i ostao je na 31 bodu.

Ovakav rasplet je i više nego dobar za Štutgart, posle svega što se dešavalo tokom sezone u kojoj je tim prvu pobedu ostvario tek u desetom kolu. Klub je promenio tri trenera pre nego što je u aprilu došao mladi stručnjak Sebastijan Henes koji je preokrenuo sve i pod njegovom komandom "crveni" su zabeležili samo jedan poraz, na gostovanju Herti u Berlinu.

Hamburger je do baraža stigao posle nezapamćene drame u Cvajti. Nekadašnji šampion Evrope pobedio je u gostima ekipu Sandhauzena sa 1:0 i navijači su već počeli da slave povratak u Bundesligu posle pet godina. Na ruku im je išao rezultat iz Regensburga gde je domaći Jan do 90 minuta vodio sa 2:1. Utakmica je međutim produžena 11 minuta, a u nadoknadi je Hajdenhajm postigao dva gola i preskočio HSV, ali i Darmštat koji je bezbrižno izgubio 4:0 od Grojtera jer je unapred obezbedio plasman u Bundesligu.

Istorija baraža kaže da je Štutgart u prednosti jer su ekipe koje dolaze iz Bundeslige samo tri puta gubile od ekipa iz Cvajte od kada se 2009. godine vratio baraž. Nesreća za Štutgart je što je on bio jedna od tri ekipe kojima se to desilo, druge dve su Herta i Energi Kotbus.

S druge strane, Hamburger je kao Bundseligaš dva puta izlazio kao pobednik iz baraža, a ovo će mu biti drugi uzastopni pokušaj kao drugoligašu. Prošle godine zaustavila ga je Herta iako je HSV pobedio sa 1:0 u Berlinu, "stara dama" je šokirala 57.000 ljudi u Hamburgu pobedom od 2:0.

Revanš je na programu petog juna, na verovatno opet dupke punom ''Folksparku'', gde Štutgart, osim jedne pobede u Kupu i to na produžetke, nije slavio od 2014. godine.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2+ (kvota 1,95) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili