''PONOS ISTOKA'' JE VEZAO ČETIRI POBEDE: Ko će zauzeti poslednje mesto koje vodi u Evropu?

V.M.

01. 06. 2023. u 11:19 >> 11:19

U polufinalu plej-ofa za plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija Herenven će dočekati Tvente.

ПОНОС ИСТОКА ЈЕ ВЕЗАО ЧЕТИРИ ПОБЕДЕ: Ко ће заузети последње место које води у Европу?

Foto: Profimedia

Gost je fantastično odigrao završnicu sezone i na kraju se zauzeo peto mesto sa 64 osvojena boda, samo tri manje od četvrtoplasiranog Az Alkmara koji direktno ide u kvalifikacije za Ligu konferencija. Sa druge strane, Herenven je pružao dosta promenljive partije tokom čitave kampanje koju je završio na osmom mestu i pokušaće da pomuti račune favoritima u ovom plej-ofu.

U drugom polufinalu sastaće se Sparta Roterdam i Utreht.

Tvente je regularni deo sezone završio u stilu, savladavši Ajaks nakon preokreta rezultatom 3:1 proteklog vikenda. Ekipa iz prestonice je povela preko Dušana Tadića, ali ''crveni'' su se razigrali u drugom poluvremenu i ostvarili trijumf pogocima Ugaldea, Plegesuela i Černija.

Pre toga četa Rona Jansa je vezala tri pobede (Emen, NEC i Valvajk) i slovi za favorita u ovom plej-ofu za kvalifikacije za Ligu konferencija. Na poslednjih pet gostovanja, ''ponos istoka'' je čak četiri puta završavao utakmicu bez primljenog gola i nada se da će nastaviti u tom ritmu ''Abe Lenstra'' stadionu.

Herenven je produžio niz neporaženosti na četiri meča zahvaljujući rutinskom trijumfu od 2:0 nad Go Ahed Iglsima na zatvaranju sezone u nedelju.

Četa Kesa van Vonderena je postigla prvi gol u poslednjim trenucima prvog poluvremena preko Pavela Bohnjeviča, a Nuneli je potvrdio trijumf u 79. minutu.

Sakupivši 46 bodova u 34 prvenstvene utakmice, domaćin je učinio dovoljno da obezbedi osmo mesto na tabeli, završivši sa pet poena viška u odnosu na najbližeg pratioca, devetoplasirani RKC Valvajk.

Herenven zna da ja pobeda imperativ ako želi da uradi nešto u ovom dvomeču i pokušaće da veže dva trijumfa na ''Abe Lenstra'' stadionu po prvi put još od januara.

Ova dva tima su ujednačena u skorijoj istoriji međusobnih duela i na poslednjih devet susreta obe ekipe su upisale po dve pobede, a viđeno je i pet remija.

U redovima domaćina neće biti Svena van Beka i Josta van Akena, dok će kod gosta meč propustiti Maks Bruns.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1.92)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba