VAŠAŠ JE VEĆ DRUGOLIGAŠ: Kišvarda pobedom potvrđuje izlaz iz krize

O. M.

19. 05. 2023. u 10:35

KIŠVARDA ovog petka od 20.30 dočekuje poslednjeplasiranu ekipu Prve lige Mađarske.

ВАШАШ ЈЕ ВЕЋ ДРУГОЛИГАШ: Кишварда победом потврђује излаз из кризе

FOTO: PRofimedia

Domaća ekipa, koju s klupe predvodi srpski stručnjak Miloš Kruščić, dugo je bila u vrhu i sve do početka marta figurirala kao jedan od kandidata za plasman u evrokupove, ali onda je krenuo sunovrat. Tek u prošlom kolu protiv Ujpešta prekinuta je serija od deset prvenstvenih utakmica bez pobede, a 11 računajući i poraz u Kupu od drugoligaša Budafokija.

S druge strane, gosti su ostali bez šansi za opstanak, jer dva kola pre kraja imaju nedostižnih osam bodova zaostatka za gradskim rivalom Honvedom. 

Kišvarda je ekipa koja u mađarskoj Prvoj ligi ima najviše remija. Čak 13 puta ove sezone podelili su bodove s protivnicima. Zbog takve igre završili su na šestom mestu sa 40 bodova. Posle susreta s Vašašom, u poslednjem kolu se sastaju sa Kečkemetom koji je obezbedio plasman u Ligu konferencija, ali ni sa dve pobede dalje od trenutnog šestog mesta neće moći.

Vašaš koji je prošle godine osvojio Drugu ligu ekspresno se vraća u niži rang, a Kečkemet koji je kao drugoplasirani ušao u elitu, sada je obezbedio Evropu naredne sezone, drugi put u klupskoj istoriji posle 2012, kada ih je tamo odveo sadašnji trener Mladosti iz Lučana Tomislav Sivić.

U dosadašnjem delu sezone Vašaš i Kišvarda odigrali su dva meča. Kišvarda je pobedila sa 2:0 u prvom, a drugi je završen rezultatom 2:2.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,88)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona