SAKARJA ŽELI U SUPERLIGU: "Vetar Ankare" beži iz opasne zone

O. M.

16. 05. 2023. u 09:50

GENČLERBIRLIGI dočekuje Sakarjaspor u pretposlednjem, 37. kolu turske Prve lige.

САКАРЈА ЖЕЛИ У СУПЕРЛИГУ: Ветар Анкаре бежи из опасне зоне

Profimedia

Gosti su obezbedili mesto u plej-ofu za popunu Superlige, jer osmoplasiranoj ekipi beži nedostižnih osam bodova, ali će pokušati pobedom da zadrže šanse za ostanak na trećem mestu koje vodi direktno u finale doigravanja, dok se ekipe od četvrtog do sedmog mesta bore za drugo mesto u završnici. 

Sakarja jeste trenutno treća, ali joj je ovo poslednja utakmica u ligi pošto je u poslednjem kolu slobodna. Trenutno ima samo bod više od četvrtog Pendikspora, dva više od petoplasiranog Ejupspora i plus tri u odnosu na Bodrumspor i Goztepe. Sakarjaspor je pobedio Pendikspor sa 3:2 kod kuće u svom poslednjem ligaškom meču i produžio svoj niz neporaženosti na tri. 

Genčlerbirligi je 14. na tabeli u ligi od 19 timova iz koje ispadaju dva. Jedan putnik u Drugu ligu već je poznat, biće to Denizli koji je odavno izgubio šanse za opstanak, ali Genčleru problem predstavlja što dve od preostale četiri ekipe koji su ispod njega na tabeli ne mogu da ispadnu. Adanspor i Jeni Malatjaspor su napustili ligu zbog katastrofalnog zemljotresa i zaštićeni su od ispadanja. "Vetar iz Ankare" ima samo bod više od Erzuruma koji je prvi kandidat za ispadanje i isti broj bodova (34) kao i Altinordu. Ekipa iz Ankare je u prethodnoj rundi savladali upravo Erzurum sa 1:0.

U prvom delu sezone Sakarja je na svom terenu savladala Genčlerbirligi sa 2:1.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije