"IDEMO U LIGU ŠAMPIONA": Serija teških utakmica za Sosijedad počinje protiv Real Madrida

O. M.

02. 05. 2023. u 09:45

DERBI 33. kola španske La lige igra se na "Anoeti" u San Sebastijanu gde domaći Real Sosijedad dočekuje Real iz Madrida.

ИДЕМО У ЛИГУ ШАМПИОНА: Серија тешких утакмица за Сосиједад почиње против Реал Мадрида

FOTO: Tanjug/AP

Madridski Real je drugi na tabeli sa 10 bodova više od današnjeg protivnika, ali i 11 bodova manje od lidera Barselone. Sosijedad je četvrti na tabeli sa 58 bodova i sve je bliže osiguravanju plasmana u Ligu šampiona, gde je ekipa iz Baskije poslednji put igrala 2014. godine. 

"Idemo u Ligu šampiona!" - potvrdio je snove svih u klubu Japanac Takefusa Kubo posle pobede od 2:0 nad Osasunom koju je on potvrdio drugim golom u 90. minutu. Sosijedad će imati pakleni kraj sezone pošto ga u maju očekuju dueli sa sve tri ekipe koje se na tabeli nalaze iznad njih, posle Reala čekaju ih i Atletiko i Barselona.

Sosijedad nema pobedu nad Realom na svojoj "Anoeti" od maja 2019. godine a trener Imanol Algvasil nikada u karijeri nije pobedio ekipu koju je s klupe predvodio Karlo Ančeloti.

Het-trik Karima Benzeme u pobedi od 4:2 nad Almerijom učinio je Francuza četvrtim najboljim strelcem La lige svih vremena. Domaćini se nadaju da će Anćeloti odmarati neke igrače, imajući u vidu predstojeće finale Kupa Kralja protiv Osasune (na programu sledeće subote) i polufinale Lige šampiona protiv Intera. Ali, pošto je Vinisijus Junior suspendovan nakon što je dobio šesti žuti karton u sezoni, Italijanove opcije u napadu su ograničene pa će Benzema verovatno i protiv Sosijedada predvoditi "blankose".

S druge strane, titula u La ligi je teško dostižna, Kup Kralja je realno već viđen trofej s obzirom na protivnika, a Liga šampiona večita inspiracija za rekordera ovog takmičenja u broju titula, pa se želje Sosijedada možda i ostvare.

Real Sosijedad je i dalje bez pomoći Umara Sadika, Dijega Rika, i Martina Merkelanza, a očekuje se da Algvasil izvrši promene u odnosu na tim koji je počeo protiv Osasune. Mikel Oarzabal, Aleksander Sorlot i Bres Mendez su spremni da se vrate. Kubo će takođe biti u konkurenciji za startnih 11, nakon impresivne igre i pomenutog gola koji je postigao ušavši sa klupe protiv ekipe iz Pamplone.

S druge strane, Ančeloti ne može da računa na Luku Modrića koji se ovih dana u Beogradu leči od problema sa tetivom u nastojanjima da bude spreman za finale Kupa. Osim Hrvata, neće biti ni od ranije povređenih Ferlana Mendija i Davida Alabe, dok je iz Vinisijusa zbog kartona suspendovan i Eduardo Kamavinga. Pozitivna stvar je povratak golamana Tiba Kurtoe.

Vinisijusovo odsustvo moglo bi da otvori vrata zaboravljenom Edenu Azaru, mada je verovatnije da će Rodrigo preći na levu stranu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.


 

NAŠ PREDLOG: X2&2+ (kvota 1,92) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije