SRPSKI OBRAČUN U SERIJI A: Roma juri ligaški het-trik

V.M.

16. 04. 2023. u 17:44 >> 17:44

''VUČICA'' će ugostiti Udineze u poslednjoj utakmici nedeljnog programa Serije A.

СРПСКИ ОБРАЧУН У СЕРИЈИ А: Рома јури лигашки хет-трик

FOTO: AP/Tanjug

Nakon serije nešto slabijih rezultata, Roma se vratila na pobedničke staze savladavši Sampdoriju i Torino i zahvaljujući tome se pre početka kola popela na treće mesto koje vodi direktno u Ligu šampiona iduće sezone. Što se tiče gostiju, oni su prošlog vikenda u svom maniru podelili bodove sa Moncom i tako odigrali 12. remi ove sezone, što znači da su se usamili na vrhu liste ekipa koje su odigrale najviše nerešenih utakmica ove sezone.

Domaćin je preko nedelje nastupio u četvrtfinalu Lige Evrope i pognute glave se vratio sa gostovanja u Roterdamu. Viđena je dosta zaniljmiva utakmica u kojoj je jedini pogodak postigao Vifer i tako doneo prednost Fejenordu pred revanš u grotlu ''Olimpika'', glavni tračičar za ''đalorose'' bio je kapiten Pelegrini koji je pri rezultatu 0:0 promašio jedanesterac.

Romin cilj je povratak u Ligu šampiona i na dobrom je putu da ga ostvari, velike zasluge za to idu odličnim igrama na ''Olimpiku'' u drugom delu sezone na kojem upisala čak četiri pobede uz poraz od Sasuola na poslednjih pet utakmica. ''Vučica'' je trenutno treća na tabeli i vodiće veliku borbu za plasman u najelitnije evropsko takmičenje sa Milanom i Interom koji joj dišu za vratom ali s obzirom na jučerašnje kikseve ekipa iz grada mode Roma ima lepu priliku da se odlepi.

Udineze je u promenljivoj formi, u proteklih pet kola upisao je dve pobede, uz isto toliko remija i poraz od Bolonje. Trenutno je deseti na tabeli i možda bi mogao da serijom dobrih rezultata napadne mesto koje vodi u Evropu, a to će zavisiti i od Kupa Italije nakon kojeg će se znati koje sve pozicije obezbeđuje plasman u evropsko takmičenje.

U međusobnim duelima prednost ima ekipa Rome koja je slavila šest puta na poslednjih deset susreta, a viđene su i tri pobede Udinezea (uključujući onu iz prve polusezone od 4:0) i samo jedan remi.

Ovo će tako biti obračun srpskih interenacionalaca, sa jedne strane imamo bivšeg reprezentativca Nemanju Matića, dok je u ''crno-belom'' dresu novopečeni ''orao'' Lazar Samardžić.

U susretu sa Fejenordom igru je ranije napustio Dibala tako da je danas pod znakom pitanja, a sigurno će odsutni biti Darbo, Solbaken i Karsdorp.

Sa druge strane neće biti ponajboljeg igrača ekipe Deulofeua i Ebosea.

Očekujemo da ''vučica'' u tvrdoj utakmici osvoji sva tri boda i tako se zacementira na mestu koje vodi u Ligu šampiona.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: 1&0-3 (kvota 2,42)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)