NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

LEGENDA SE VRATILA! Frenk Lampard ponovo na klupi Čelsija

V.M.

08. 04. 2023. u 10:20

FUDBALERI Vulverhemptona ugostiće ''plavce'' u utakmici 30. kola Premijer lige.

ЛЕГЕНДА СЕ ВРАТИЛА! Френк Лампард поново на клупи Челсија

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin kuburi sa formom u poslednje vreme i nalazi se u bori za opstanak, na oko deluje da je siguran jer zauzima 14. poziciju na tabeli, ali zapravo ima samo bod više od Bornmuta koji je prvi tim ispod crte i ne sme se opustiti. Čelsi je ponovo promenio menadžera, nakon što je početkom sezone Tuhela zamenio Poter, ista sudbina zadesila je mladog stručnjaka kojeg će do kraja sezone odmeniti Frank Lampard.

Posle pobede protiv Totenhema Vulverhempton je zapao u mini-krizu i osvojio je samo jedan bod nakon tog susreta. Doživeo je dva uzastopna poraza od Njukasla i Lidsa, a u prošlom kolu je remizirao sa Notingemom.

Četu Đulena Lopetegija i dalje muči realizicija kao i tokom čitave sezone, o tome najbolji govori podatak da su ''vukovi'' uz Sautempton i Everton najgori napad lige sa 23 postignuta gola.

Ono što dodatno zabrinjava navijače je to što u preostalih osam utakmica igraju sa čak pet ekipa iz gornjeg dela tabele i biće im veoma teško da izbore opstanak, ali sigurno je da je kvalitet igrača dovoljan da se osigra nova sezona u eliti i uprava se uzda da će iksusni Lopetegi uspeti da ispuni taj cilj.

Nakon dve godine odsustva Lampard se vratio na klupu Čelsija, U svom prvom mandatu zadržao se godinu i po dana, nakon odlične prve sezone i plasmana u Ligu šampiona, u drugoj nije ispunio očekivanja i dobio je otkaz početkom januara.

Što se tiče samo forme ekipe, ona nije zadovoljavajuća. Nakon dve vezane pobede protiv Lidsa i Lestera, ''plavci'' su remizirali sa ekipama iz Liverpula i doživeli poraz od Aston vile.

Lampard nema puno vremena da se privikne i mora brzo da promrda svoje izabranike koje sledeće nedelje očekuje četvrtfinale Lige šampiona u kojem će igrati sa Realom. Olakšavajuća okolnost za bivšeg kapitena Čelsija je to što je veliki broj irača igrao za vreme njegovog prvog mandata i dobro iz poznaje.

Ova dva tima su se pretplatila na remije u međusobnim duelima, na poslednjih pet susreta bilo ih je čak tri, a takođe su oba tima upisala po pobedu.

Kod domaćina će kao i većim delom sezone biti odsutni Čikinjo, Kalajdžić i Džoni, a pridružiće im se i suspendovani Neveš.

U redovima gosta neće biti Tijaga Silve, Azpilikuete i Broje.

Verujemo da će Lampard ostati neporažen na svom novom debiju na klupi ''plavaca''.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,60)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu