SRPSKA KOLONIJA DOČEKUJE MORINJOVU ''VUČICU'': Roma prekida post na gostovanjima

V.M.

08. 04. 2023. u 09:50

TORINO dočekuje ''đalorose'' od 18:30 na ''Olimpijskom stadionu''.

СРПСКА КОЛОНИЈА ДОЧЕКУЈЕ МОРИЊОВУ ВУЧИЦУ: Рома прекида пост на гостовањима

FOTO: EPA

Domaćina očekuje mirna završnica prvenstva i može da igra opušteno, siguran je od relegacije na desetom mestu i zaostaje čak deset bodova za Atalntom koja zauzima šestu poziciju, poslednju koja vodi u Evropu. Što se tiče Rome, ona je prekinula seriju od dva vezana poraza savladavši Sampdoriju i nakon jučerašnjih kikseva Intera i Milana ima priliku da novim trijumfom zauzme treće mesto koje vodi u Ligu šampiona naredne sezone.

Torino je u ponedeljak podelio bodove sa Sasuolom, 1:1. ''Neroverdi'' su poveli pogokom Pinamontija, ali razigrani Antonio Sanabrija je poravnao rezultat i doneo bod svojoj ekipi. Paragvajskom centarforu je to bio šesti pogodak u drugom delu sezonu i samo su Osimen (12) i Martinez (7) postigli više golova od njega u 2023. godini. 

Forma popularnih ''bikova'' je promenljiva i na poslednjih pet ligaških susreta pored pomenutog remija ostvarili su dve pobede (Bolonja, Leće) i doživeli isto toliko poraza (Napoli, Juventus).

Roma se proteklog vikenda vratila na pobedničke staze pobedivši Sampdoriju sa 3:0. Ključni momenat desio se početkom drugog dela igre kada je Muriljo zaradio crveni karton, ''vučica'' je to iskoristila i golovima Vajnalduma, Dibale i El Šaravija upisala vredna tri boda.  Ponovo je fenomenalnu partiju pružio sjajni Dibala koji je u dosadašnjem toku prvenstva postigao deset golova i podelio šest asistencija.

''Đalorosi'' se muče na gostvanjima u 2023. godini, doživeli su čak tri poraza na poslednje četiri utakmice uz remi sa Lećeom i izabranici Žožea Morinja će biti orni da prekinu post bez pobede van svog stadiona u ligi koji traje skoro tri meseca.

Pored borbe za Ligu šampiona u Seriji A, gost ima priliku da dođe do najeltinijeg evropskog takmičenja i preko Lige Evrope. Sledeće nedelje ga očekuje četvrtfinalni susret sa ekipom koju je savladala u finalu Lige konferencija prošle sezone, Fejenordom.

Ako gledamo istorijat međusobnih duela prednost ima Roma koja je na poslednjih deset susreta sa Torinom slavila sedam puta uz dve pobede ''bikova'' i remi.

Ivan Jurić neće moći da računa na Ainu, Karamou i Zinu, a pod upitnikom je nastup srpskog reprezentativca Ivana Ilića koji ima probleme sa povredom zgloba.

Nakon odrađenih suspenzija Morinju će na raspolaganju ponovo biti Ibanjez, Manćini i Kristante, a odsustvovaće Darbo i Karsdorp.

NAŠ TIP: X2&P0-1 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (1)

BRUKA KAKVU ROLAN GAROS NE PAMTI: Rusija u šoku, niko ne veruje šta se dešava u Francuskoj (FOTO)