VELŠANI U NADOKNADI OSVOJILI BOD U ZAGREBU: Mogu li do sva tri protiv autsajdera?

V.M.

28. 03. 2023. u 09:35

VELS dočekuje Letoniju u utakmici drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

ВЕЛШАНИ У НАДОКНАДИ ОСВОЈИЛИ БОД У ЗАГРЕБУ: Могу ли до сва три против аутсајдера?

PHOTO: EPA/FILIP SINGER EDITORIAL USE ONLY

Domaćin je pre tri dana uspeo da izvuče jako bitan bod u Zagrebu protiv direktnog rivala u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj iduće sezone. Hrvatska je povela golom Kramarića u 28. minutu, ali u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena Broudhed je poravnao rezultat. Sa druge strane, Letonija je preskočila prvo kolo tako da će je ovoj biti debi u ovom kvalifikacionom ciklusu.

Vels će voditi velike bitke u grupi ''D'', glavni konkurenti za plasman na Euro su mu Turska i Hrvatska, dok su realno gledano Letonija i Jermenija bez šansi za prolaz. 

Pre ovih kvalifikacija, ''Zmajevi'' su nastupali na Svetskom prvenstvu u Kataru, takmičenje su završili u grupi sa samo jednim osvojenim bodom.  

 
Nakon Svetskog prvenstva iz reprezentacije se povukao najbolji igrač u istoriji Velsa, Garet Bejl.

Sada će Rober Pejdž bez njega pokušati da vrati svoju reprezentaciju na Euro. Bez Bejla, glavni igrač ekipe je Aron Remzi, a pored njega tu su još Dan Džejms, Deni Vord i Kifer Mur.

Vels je svoju poslednju pobedu u zvaničnim takmičenjima ostvario u plej-ofu za Svetsko prvenstvo kada je bio bolji od Ukrajine sa 1:0, nakon toga je doživeo šest poraza uz tri odigrana remija i nada se da večeras u Kardifu može da prekine crni niz.

Letonija je pre par dana odigrala prijateljski meč sa Irskom u kojem je poražena rezultatom 3:2. Može se reći da je gost u dosta dobrom ritmu jer je uspeo da zauzme prvo mestu poslednjoj divziji Lige nacija i tako se plasirao u diviziju ''C'', a posle toga je u Baltik kupu dogurao do finala u kojem je nakon lošijeg izvođena jedanaesteraca izgubio od Islanda.

Glavne uzdanice ''11 vukova'' su Itkaunieks, Gutkovskis i mladi Raimond Krolis koji nastupa za Speciju i jedini je igrač u reprezentaciji koji igra u ''ligama petice''.

Ove dve selekcije su se samo jednom susrele u istoriji, to je bilo na prijateljskom meču 2014. godine kada je Vels slavio sa 2:0.

Verujemo da će ''Zmajevi'' upisati rutinsku pobedu pred svojim navijačima i tako sa četiri osvojena boda započeti kvalifikacioni ciklus.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju