KVARADONA POKREĆE GRUZINE: Norvežani razočarani dolaze u Batumi

V.M.

28. 03. 2023. u 12:10 >> 12:10

GRUZIJA dočekuje Odegarda i kompaniju u utakmici drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

КВАРАДОНА ПОКРЕЋЕ ГРУЗИНЕ: Норвежани разочарани долазе у Батуми

Foto: EPA-EFE/Orn E. Borgen

Domaćin je preskočio prvo kolo i svoju odiseju započinje danas pred prepunim tribinama u Batumiju. U goste dolazi Norveška koja je protiv Španaca promašila veliki broj šansi i na kraju je ubedljivo poražena rezultatom 3:0. 

Grupa ''A'' će biti jako zanimljiva jer se pored današnjih suparnika za prolaz bore favorit Španija i uvek neugodna reprezentacija Škotske.

Gruzija je pre par dana savladala Mongoliju sa 6:1 i tako nastavila sa odličnim igrama u poslednje vreme. Izabranici Vilija Sanjola su u dominantnom stilu zauzeli prvo mesto u grupi četiri, treće divizije Lige nacija i tako su obezbedili plasman u viši rang. Na poslednjih 12 utakmica u svim takmičenjima ''krstaši'' su upisali čak devet pobeda uz dva remija i poraz od Maroka.

Glavna uzdanica francuskog stručnjaka biće naravno jedan od najboljih igrača sveta, Hviča Kvarackelija koji dominira u dresu Napolija ove sezone i na 30 nastupa u plavom dresu postigao je 14 golova i podelio isto toliko asistencija. Pored njega, nosioci igre će biti mlađani Čakvetadze, Mamardašvili i Gagnidze.

Norvežani su pružili odličan otpor protiv Španije, čak su i promašili par velikih šansi, ali na kraju je presudilo iskustvo Španaca i Luis de la Fuente je debitovao pobedom na klupi ''crvene furije''. Veliki minus za ''lavove'' je to što će i na večerašnjem meču biti bez ponajboljeg napadača na svetu Erlinga Holanda, koji će odsustvovati zbog povrede. 

Gost ne bi smeo da dozvoli da započne kvalifikacije sa dva poraza, iako su u pitanju gostovanja, i selektor Stale Solbaken mora dobro da pripremi svoje igrače za neugodno gostovanje.

Iskusni menadžer će se najviše osloniti na kapitena Odegarda, kome će najveća pomoć biti Eljonusi, Serlot i Berge.

Ove dve selekcije su poslednji put ukrstila koplja u kvalifikacijama za Euro u Holandiji i Belgiji 2000. godine kada je Norveška upisala dva poraza, 1:0 i 1:4.

Očekujemo da će Kvarackelija i ostatak ''krstaša'' biti veoma motivisani pred svojim navijačima u Batumiju i da će osvojiti barem bod.

NAŠ TIP: 1X (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni