''DERBI DELA KAPITALE'': Može li Sergejev Lacio da nastavi sa sjajnim igrama u Seriji A protiv Dibale i družine?

V.M.

19. 03. 2023. u 09:30

LACIO dočekuje Romu u 180. zvaničnom okršaju velikih rivala.

ДЕРБИ ДЕЛА КАПИТАЛЕ: Може ли Сергејев Лацио да настави са сјајним играма у Серији А против Дибале и дружине?

Foto: EPA-EFE/Riccardo Antimiani

Ovaj derbi ima veliki značaj jer se obe ekipe bore za plasman u Ligu šampiona. Lacio je trenutno treći sa 59 bodova, dok Roma zauzima peto mesto sa dva boda manje. Oba tima su preko nedelje imala obaveze u Evropi. ''Nebeskoplavi'' su jurili zaostatak od jednog gola protiv AZ u Holandiji, ali su poraženi rezultatom 2:1 i ispali su iz osmine finala Lige konferencija iako su bili jedni od glavnih favorita za osvajanje takmičenja. Sa druge strane, Roma je odbranila prednost iz prvog meča protiv Sosijedada i plasirala se u četvrtfinale Lige Evrope u kojem će se sastati sa Fejenordom.

Ovo će biti 180. zvanični ''Derbi dela Kapitale'', prednost ima Roma koja je slavila 67 puta, naspram 63 remija i 49 pobeda Lacija, ali drugačija je priča kada su ''nebeskoplavi'' nominalni domaćini, jer je u takvom scenariju ''vučica'' poslednji put trijumfovala 2016. godine. Nakon toga Lacio je slavio četiri puta kada je stadion ispunjen njegovim navijačima, a viđene su dve podele bodova. Na prvom ovoseznskom derbiju četa Maurucija Sarija je slavila pogotkom Felipea Andersona.

Što se tiče same forme ekipa, Lacio je u jako dobrom ritmu u Seriji A. Na poslednje četiri utakmice slavio je tri puta (protiv Salernitane, Sampdorije i Napolija) uz prošlonedeljnji remi sa Bolonjom, 0:0.

''Đalorosi'' igraju promenljivo, nakon što su savladali Veronu šokantno su izgubili od Kremonezea, usledila je pobeda u velikom derbiju protiv Juvea, ali to je ''uprljano'' u prošlom kolu kada je Sasuolo odneo sva tri boda sa ''Olimpika''.

Oba trenera su naglasila da su njihovi puleni odigrali veliki broj utakmica u poslednjih mesec dana i da ih stiže umor, ipak ovo je derbi i motiva i energije ne sme da nedostaje u utakmici ovakvog značaja.

Loša vest za Sarija je to što će meč verovatno propustiti najbolji strelac u istoriji kluba, Ćiro Imobile koji je obnovio povredu i nije igrao protiv AZ-a, a pored njega suspenodvan je čovek koji je doneo tri boda ''nebeskoplavima'' protiv Napolija, Matijas Vesino.

Morinja raduje povratak kapitena Lorenca Pelegrinija na teren koji je odustvovao kratko vreme i biće spreman za veliki derbi, generalno gledano Roma nema problema sa izostancima, jedini koji neće igrati su Darbo i Kumbula, a oni i kada su spremni retko dobijaju šansu.

Očekujemo jednu tvrdu i borbenu utakmicu, oba tima će biti oprezna jer ova utakmica može odrediti ko će igrati u Ligi šampiona sledeće sezone.

NAŠ TIP: pp X (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BITI ILI NE BITI ZA STIVENIDŽ: Momci sa brda drže sve u svojim rukama