SELTA IGRA SVE BOLJE, ALI JOŠ NIJE SIGURNA: Simeone na ''Balaidos''dolazi po tri boda

M.T.

12. 02. 2023. u 11:08

DOMAĆIN je na samo tri boda od opasne zone.

СЕЛТА ИГРА СВЕ БОЉЕ, АЛИ ЈОШ НИЈЕ СИГУРНА: Симеоне на Балаидосдолази по три бода

Foto: EPA-EFE/Carlos Barba

Zaigrala je Selta bolje u poslednje vreme, ali još uvek u Vigu strepe za opstanak i nadaju se da bi važne bodove mogli da osvoje danas od 16.15 kada na stadion ''Balaidos'' u okviru 21. kola španskog prvenstva dođe Atletiko Madrid.

Sa puno problema se Selta suočila od starta ove sezone, ali je tim Karlosa Karvahala uspeo malo po malo da se izdigne iznad toga i počne da beleži dobre rezultate u seriji. Tako je na osam mečeva u svim takmičenjima u nastavku sezone Selta samo dva puta poražena, a na šest utakmica u La Ligi tim iz Viga je izgubio samo jedan meč od Majorke, dok je dva puta remizirao i tri puta pobedio.

Selta je u seriji od dve pobede pošto je savladala Atletik Bilbao, dok je u prethodnom kolu u pravoj goleadi bila bolja od Betisa sa 4:3. Zahvaljujući tome, Selta je sada na 12. poziciji sa 23 boda, ali još uvek je daleko od osiguranog opstanka pošto ima samo tri boda više od zone ispadanja. Istovremeno, od šestoplasiranog Viljareala ima osam bodova manje što znači da se stvari u La Ligi veoma brzo menjaju.

Atletiko je poput Selte u poslednjih pet kola takođe poražen samo jednom i to od Barselone, ali je u prethodnom remizirao sa Hetafeom posle dva tijumfa u nizu i tim Dijega Simeona će želeti da se u Vigu vrati na pobednički kolosek. U međuvremenu je Atletiko eliminisan u četvrtfinalu Kupa kralja od Real Madrida posle produžetaka, ali u La Ligi Simeoneov tim gura dobro.

Ipak, bilo je previše kikseva i Atletiko je ispao iz trke za titulu pošto na četvrtom mestu ima 35 bodova, dok je Barselona prva sa 53. Atletiko zaostaje tri bod za Sosijedadom na trećem mestu, a Madriđani imaju isto toliko bodova više u odnosu na petoplasirani Rajo Valjekano.

Selta će i dalje biti bez povređenog Agustina Markesina koji već dugo pauzira zbog kolena, a u timu neće biti ni Unai Nunjeza koji mora da puzira jedan meč zbog kartona, a to pruža priliku da u startnoj postavi bude Hugo Malo. To su i jedini izostanci u Selti, a Karlos Karvahal verovato neće praviti nikakve velike promene u sastavu za današnju utakmicu.

Dijego Simeone može da bude veoma zadovoljan pred gostovanje u Vigu zbog toga što Atletiko nema nijednog povređnog ili suspendovanog igrača, pa će Argentinac moći na teren da pošalje najbolje što ima.

Atletiko Madrid je dominantan u mečevima sa Seltom. Madriđani su u septembru u prvoj utakmici u La Ligi ova dva tima bili ubedljivi sa 4:1 i to im je bio šesti trijumf na poslednjih deset međusobnih mečeva, dok je Selta slavila samo jednom još 2018. i već šest utakmica nema pobedu protiv Atletika. Na tri utakmice ovih timova nije bilo pobednika.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre "Pariz 2024"?

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godinu od svog početka, u februaru 2022, možda i ne čudi što Ukrajina ne želi da vidi ruske sportiste na međunarodnim takmičenjima. Ipak, iako je doneta odluka da Rusi mogu na ovogodišnje Olimpijske igre - Pariz 2024, može da se desi da jedan od poznatijih ruskih takmičara tamo ne učestvuje, upravo "iz ukrajinskog razloga".

20. 05. 2024. u 15:35

Komentari (0)

BAZEL JE U FORMI: Iverdon je već ispunio cilj s početka sezone