BARSELONA NE SME DA POBEGNE: Pred Realom samo jedna mogućnost protiv Atletika na ''San Mamesu''

M.T.

22. 01. 2023. u 19:47 >> 19:47

Oba tima poražena u poslednjem meču La Lige.

БАРСЕЛОНА НЕ СМЕ ДА ПОБЕГНЕ: Пред Реалом само једна могућност против Атлетика на Сан Мамесу

FOTO: EPA

''El vijeho klasiko'' odnosno ''Stari klasik'' kako se naziva meč između Atletik Bilbaoa i Real Madrida igra se večeras od 21 sat na stadionu ''San Mames'' u okviru 18. kola španskog šampionata. Iako Baskijci odavno nisu ravnopravan rival ''los blankosima'' ostalo je veliko poštovanje prema derbiju koji je naziv dobio po tome što su oba kluba bila dominantna u prvoj polovini 20. veka kada su igrali i u devet finala Kupa kralja.

Atletik dočekuje Real posle pobede nad Espanjolom u Kupu kralja i plasman u četvrtfinale, ali Baskijci su veoma lošoj formi u španskom prvenstvu pošto su pobedili samo jednom u prethodnih pet kola, a poslednji poraz doživeli su prethodnog vikenda od lokalnog rivala, Real Sosijedada.

To je dovelo do pada Baskijaca na osmo mesto sa 26 osvojenih bodova, ali je situacija daleko od dramatične pošto je ekipa trenera Ernesta Valverdea na samo pet bodova daleko od Altetiko Madrida na četvrtoj poziciji i to sa utakmicom manje. Baskijci igraju dosta dobro na domaćem terenu ove sezone pošto su na devet utakmica osvojili 17 bodova.

Real je poslednji meč takođe odigrao u Kupu kralja i uspeo da se vrati iz zaostatka od dva gola i savladal Viljareal sa 3:2. Prethodno je ''kraljevski klub'' ostao bez trofeja u Superkupu Španije pošto je poražen od Barselone, a poslednjem meču La Lige koji je igrao 7. januara Real je izgubio od Viljareala sa 2:1.

''Los blankosi'' su trenutno na drugom mestu na tabeli sa 38 osvojenih bodova, tri manje od Barselone, a sa istim brojem bodova je Sosijedad na trećoj poziciji zbog toga što ekipa Karla Ančelotija ima bolju gol razliku.

Ernesto Valverde neće imati u timu štopera Jeraja Alvareza zbog crvenog kartona dobijenog u meču protiv Real Sosijedada, dok je pod velikim znakom pitanja nastup Iniga Martineza zbog povrede. Ukoliko ne bude mogao da igra, umesto njega će u timu biti Aitor Paredes. Što se Reala tiče, David Alaba, Aurelijen Čuameni i Dani Karvahal su i dalje povređeni, kao i Lukas Vaskez i Eden Azar. U tim će se vratiti Luka Modrić koji je radi odmora preskočio meč protiv Viljareala u Kupu kralja.

Biće ovo 241. izdanje ''starog klasika'', a Real Madrid je uspešniji sa 120. trijumfa u odnosu na 76. pobeda koliko je ostvario Atletik Bilbao, dok je nerešenim rezultatom završeno 44 meča. U poslednjih deset susreta ovih timova ''kraljevski klub'' je ostvario sedam pobeda u odnosu na dva Baskijaca, a jedna utakmica se završila remijem.

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,46)

TIP ZA HRABRIJE: 2 (kvota 2,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri