PRAZNIK U SAN SEBASTIJANU: Baskijski derbi put u Ligu šampiona

V.D.

14. 01. 2023. u 11:50

OBA tima su bez poraza u nastavku sezone.

ПРАЗНИК У САН СЕБАСТИЈАНУ: Баскијски дерби пут у Лигу шампиона

Foto: EPA-EFE/Miguel Angel Molina

Rivalstvo San Sebastijana i Bilbaa dobiće večeras od 21 sat na stadionu ''Anoeta'' novu epizodu, 151. prvu po redu kada se u 17. kolu španskog šampionata sastanu Real Sosijedad i Atletik, timovi koji su u veoma dobroj formi u nastavku prvenstva.

Real Sosijedad od povratka sa pauze zbog Mundijala u Kataru ne zna za poraz. Ekipa Imanola Alguasila odigrala je četiri meča i u sva četiri ostvarila pobede. U Kupu kralja savladani su Korija i Logronjes, dok su u La Ligi ostvarene identične pobede od po 2:0 protiv Osasune i Almerije.

Ovo je samo nastavak i inače odlične sezone koju ima Real Sosijedad koji se trenutno nalazi na trećem mestu La Lige sa 32 boda, šest manje od Real Madrida i devet manje od vodeće Barselone. U svakom slučaju, Alguasilov tim ima veomu dboru poziciju da naredne sezone igra u Ligi šampiona.

Atletik Bilbao je tek u nešto slabijoj formi u odnosu na rivala iz San Sebastijana. Izabranici Ernesta Valverdea takođe su bez poraza u nastavku sezone, ali su za razliku od Sosijedada oba meča u La Ligi remizirali bez golova sa Betisom i Osasunom. Atletik Bilbao nalazi se na sedmom mestu tabele sa 26 osvojenih bodova i pobedom u derbiju bi mogli da se približe pozicijama koje vode čak i u Ligu šampiona.

Trener Sosijedada Imanol Alguasil mogao bi da ima na raspolaganju za ovaj meč Benata Trijentesa i Mohameda-Ali Čoa koji su se oporavili od povreda, ali i dalje su van tima iz istog razloga Umar Sadik, Martin Merkelanc i Aleks Sola.

Sosijedad će biti jači za Braisa Mendeza koji je odradio suspenziju, a starter bi mogao da bude Mikel Ojrazabal koji se oporavio od povrede kolena. Enrnesto Valverde ima znatno manje muka u odnosu na kolegu iz protivničkog tabora pošto je pod znakom pitanja igranje Iniga Martineza zbog povrede stopala, ali su svi ostali igrači spremni i na raspolaganju treneru.

Ovo će biti 151. Baskijski derbi, a prednost je na strani Atletik Bilbaoa koji je ostvario 60 pobeda u odnosu na 51 Reala, a 39 mečeva završeno je remijem. Real Sosijedad ima prednostu u poslednjih deset međusobnih mečeva protiv Atletik Bilbaoa pošto je upisao pet trijumfa u odnosu na tri protivnika, dok su dva meča završena nerešenim rezultatom. Atletik Bilbao nije uspeo da slavi na gostovanju protiv Real Sosijedada od marta 2017. godine.

NAŠ TIP: GG (kvota 2,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a