''VUKOVI'' NAPADAJU RANJIVI PLEN: Forest grogiran nakon poraza od Blekpula

V.M.

11. 01. 2023. u 10:04 >> 10:04

NOTINGEM forest dočekuje Vulverhempton u okviru čevrtfinala EFL kupa.

ВУКОВИ НАПАДАЈУ РАЊИВИ ПЛЕН: Форест грогиран након пораза од Блекпула

FOTO: Tanjug/AP

Oba tima pružaju slabašne partije u Premijer ligi i bore se za opstanak, ali u Liga kupu je druga priča, pobednik ovog susreta će ući u samu završnicu takmičenja i imaće priliku da se bori za trofej.

Domaćin igra dobro nakon pauze, uspeo je da se izvuče sa dna Premijer lige i sada zauzima 15. mesto na tabeli. U ligi je remizirao sa Čelsijem i odneo bitna tri boda sa gostovanja Sautemptonu ali je onda usledio šokantan poraz od Blekpula u FA kupu. Drugoligaš ga je rutinski savladao sa 4:1 i ovaj meč je prilika za Notingem da pozitivnim rezultatom zaboravi taj poraz. Što se tiče EFL kupa, ''šumari'' su prvo pobedili Grimzbi, sa 0:3, zatim su iznenadili Totenhem rezultatom 2:0, a u prošlom kolu su bili bolji od Blekburna, 1:4. Četa Stiva Kupera će biti spremna za meč i željna da pred svojim navijačima obezbedi plasman u polufinale.

Vulvsi igraju bolje nakon promene trenera. Od kada je na klupu seo Đulen Lopetegi savladali su Gilingam, Everton, izgubili su od Junajteda i odigrali su dva remija sa Aston vilom i Liverpulom. Trenutno su 19. na tabeli Premijer lige, ali imaju samo bod manje od Vest hema koji je prvi tim iznad crte.

U EFL kupu gost je do sada savladao Preston, Lids i Gilingam. Glavni problem ekipe u prvom delu sezone je bio napad jer su postigli ubedljivo najmanje golova u ligi. Od kada je iskusni Španac preuzeo tim na pet utakmica Vulverhempton je postigao sedam golova tako da se polako i tu popravlja.

Ova dva tima su se već susrela jednom ove sezone. To je to bilo u 11. kolu Premijer lige, Vulvsi su slavili pogotkom Rubena Neveša sa bele tačke.

Domaćin ima problema sa povredama i na ovom meču će biti bez Vilijamsa, Ričardsa, Nijakatea, Lingarda, Kujatea i Bjankona.

Lopetegi ne može da računa na Čikinja, Kalajdžića, Pedra Neta, Traorea i upitan je nastup Podensa.

Očeukjemo tvrdu utakmicu koja će odlučivati o tome ko ide u polufinale Liga kupa i zato verujemo da neće biti puno golova.

NAŠ TIP: I0-1&II0-2 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

Crvena zvezda i Partizan u ponedeljak su odigrali prvu utakmicu finala ABA lige, a u hali "Aleksandar Nikolić" povredio se Nikola Topić, mlada nada crveno-belih i srpske košarke. Oprečne informacije stigle su, maltene u isto vreme, o njegovom stanju.

14. 05. 2024. u 15:48

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost