PAUZA JE BILA PREKO POTREBNA: Može li se crna serija prekinuti protiv Kompanijeve čete?

V.M.

11. 12. 2022. u 08:45

PRVI obračun ovih ekipa nakon šest godina.

ПАУЗА ЈЕ БИЛА ПРЕКО ПОТРЕБНА: Може ли се црна серија прекинути против Компанијеве чете?

Profimedia

Nakon mesec dana pauze, Barnli će pokušati da nastavi u istom ritmu i obezbedi direktan plasman u Premijer ligu sledeće sezone, sa druge strane KPR je napustio trener Majkl Bil, još mu nisu pronašli zamenu i pitanje je kako će ekipa reagovati na njegov odlazak u Rendžers.

KPR je igrao kvalitetan fudbal tokom oktobra i delovao je kao ekipa koja će konkurisati za direktan plasman u elitu, ipak posle toga usledio je pad. Na poslednjih pet utakmica osvojili su samo jedan bod protiv Noriča uz četiri poraza i sigurno im je dobra došla pauza za Svetsko prvenstvo u Kataru. Uprava kluba je pokušala da zadrži menadžera Bila, kojem je ipak ponuda škotskog velikana Rendžersa bila primamljivija, i ekipu iz Londona će sada privremeno voditi jamajčansko-engleski stručnjak Pol Hol dok uprava ne nađe dugotrajno rešenje. KPR je igrao na golove u prvom delu sezone, gol razlika na 21. utakmici im je 26:24, ali je pitanje da li će tako nastaviti nakon promene na klupi. Sigurno je da će ''Loftus roud'' biti pun i da će se potruditi da maksimalno otežaju posao lideru prvenstva.

Što se tiče Barnlija, oni su na leto zaposlili Vensana Kompanija i to se pokazalo kao pun pogodak. Belgijski stručnjak sjajno vodi mladu ekipu koja je lider Čempionšipa i smeši joj se ekspresan povratak u Premijer ligu. U prethodnih pet kola imaju četiri pobede i poraz. Jako je bitan bio trijumf u derbiju protiv Blekburna u poslednjem kolu pred pauzu, kada su na ''Turf muru'' slavili sa 3:0. Takođe dobro igraju u Liga kupu u kojem su se plasirali u osminu finala gde će im protivnik biti Mančester junajted. Postajala je bojazan u klubu da će Kompani možda preuzeti kormilo reprezentacije Belgije nakon što je Roberto Martinez podneo ostavku, ipak on je negirao bilo kakvu mogućnost da se to desi i fokusiran je da završi posao koji je započeo.

Ove dve ekipe su se poslednji put susrele u sezoni 2015/2016 kada su takođe nastupale u Čempionšipu, prvu utakmicu tada su remizirali, dok je u drugoj Barnli slavio sa 1:0.

Domaćini će biti bez ključnog igrača Ilijasa Čera, a Kompani neće moći da računa na Ansasa Zarurija.

Očekujemo interesantnu utakmicu, u kojoj će Barnli držati posed a KPR tražiti svoju priliku iz kontri.

NAŠ TIP: H2 & 2+ (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu