SEVER PROTIV JUGA! Za njih je bankrot česta pojava

V.D.

27. 11. 2022. u 12:41

U 14. kolu Serije B danas od 15 časova sastaće se Komo i Bari

СЕВЕР ПРОТИВ ЈУГА! За њих је банкрот честа појава

Foto: Profimedia

Biće ovo okršaj dva bivša prvoligaša koji su u prethodnim godinama doživeli bankrot što nije tako retka situacija u Italijanskom fudbalu.

Domaći Komo je pre tačno 20 godine odigrao jednu sezonu u Seriji A u kojoj je nažalost zauzeo 17. poziciju i odmah se vratio u niži rang gde se takođe nije zadržao već ispao u Seriju C da bi nakon toga uprava kluba proglasila prvi od dva bankrota u 21.veku.

Slična sudbina je zadesila i njihovog današnjeg protivnika koji je poslednji put igrao u elitnom rangu takmičenja u sezoni 2010/2011 a kroz istoriju je doživeo nekoliko reorganizacija koje su bile neminovne zbog loše finansijske situacije.

Domaća ekipa sa severa Italije je jako loše započela sezonu u Seriji B. U prvih sedam kola je uspela samo da tri puta odigra nerešeno dok je prva pobeda stigla tek u osmom kolu nakon smene trenera kada su savladali trenutno najgoru ekipu u ligi, Peruđu. Nakon te pobede uspeli su da upišu još dve pobede protiv Venecije i Beneventa koji takođe ne blistaju ove sezone. Nakon 13. odigranih kola ekipa za koju nastupa legendarni španski fudbaler Sesk Fabregas se nalazi u zoni ispadanja na 18. poziciji sa 13 osvojenih bodova.

Što se tiče gostiju sa juga zemlje oni su odlično započeli sezonu ali su upali u rezultatsku krizu i nisu slavili na prethodnih šest susreta u svim takmičenjima. Doživeli su dva poraza u ligi od Askolija i Frosinonea uz poraz od Parme u Kupu Italije a ne poslednja tri meča su remizirali. Zbog serije od pet mečeva bez pobede crveno-beli su pali na šestu poziciju sa 21 osvojenim bodom.

Ono što dodatno zadaje glavobolju treneru Minjaniju je odsustvo prvog strelca Serije B, Marokanca Valida Čedire koji brani boje Maroka na Mundijalu u Kataru. Sjajni fudbaler za koga se interesuje i lider Serije A Napoli je postigao devet golova i upisao četiri asistencije za tim sa stadiona "Sveti Nikola".

U prošlosti su se ove ekipe sastajale šest puta a Bari je izlazio kao pobednik tri puta dok su domaći slavili jednom sada već daleke 2002.godine.

Mi verujemo da je pravo vreme da gosti izađu iz krize i zabeleže tri boda koja će ih vratiti na pobednički kolosek ali pošto je kvota na dvojku jaka oni manje hrabri mogu da pokušaju sa duplom šansom.

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,40)

TIP ZA HRABRIJE: 2 (kvota 2,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati