SVE SU OČI UPRTE U MESIJA I ARGENTINU: Biti ili ne biti za "gaučose"!

V.D.

26. 11. 2022. u 18:32 >> 18:32

VEČERAS od 20 časova na "Lusail Ikonik stadionu" u drugom kolu grupe "C" sastaće se Argentina i Meksiko

СВЕ СУ ОЧИ УПРТЕ У МЕСИЈА И АРГЕНТИНУ: Бити или не бити за гаучосе!

FOTO: Tanjug/AP

Argentina je pred početak Mundijala uz Brazil slovila za najvećeg favorita za osvajanje "boginje", jedinog trofeja koji nedostaje u bogatoj kolekciji najboljeg argentinskog fudbalera svih vremena Lionela Mesija.

Aktuelni prvaci Južne Amerike su u Katar došli puni samopouzdanja sa neverovatnom serijom od 36 mečeva bez poraza. U meču prvog kola koji je odigran pre četiri dana na istom ovom stadionu pred više od 88 000 gledalaca Argentinci su kao apsolutni favoriti "dočekali" Saudijsku Arabiju. 

Sve je krenulo po planu za pulene selektora Lionela Skalonija. Već u 10.minutu Lionel Mesi je golom sa bele tačke ušao u istoriju kao tek peti fudbaler koji je na četiri Mundijala bio strelac. Prednost Argentine je bila udvostručena u 29.minutu golom Lautara Martineza koji je kasnije poništen iz VAR sobe. Na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću Argentine iako se mreža Saudijaca tresla čak četiri puta ali su tri gola poništena zbog nedozvoljene pozicije.

U drugom poluvremenu na teren je izašla neka druga Saudijska Arabija. Prvo je u 48. minutu Mesi izgubio loptu na polovini terena a brzom tranzicijom lopta je stigla do Al Šehrija koji ju je sproveo iza leđa golmana Emilijana Martineza. Samo pet minuta kasnije desio se totalni preokret kada je Al Davsari potezima u stilu Ronaldinja izbacio iz igre Di Mariju i De Pola i sjajnim udarcem sa ivice šesnaesterca matirao golmana Aston Vile.

U nastavku meča svi su očekivali da će se Argentinci vratiti ali puleni selektora Revnara zaigrali su još požrtvovanije i uspeli su da sačuvaju rezultat koji je doneo najveću pobedu u istoriji te arapske zemlje. Mnogi su se pitali šta se dogodilo na poluvremenu ali nekoliko dana nakon meča na društvenim mrežama se pojavio snimak fenomenalnog motivacionog govora francuskog stručnjaka koji je pokrenuo "pustinjsku oluju" koja je progutala Argentinu.

Sa druge strane Meksikanci su u prvoj utakmici na Mundijalu remizirali sa Poljskom u meču bez golova. U toj ne preterano kvalitetnoj fudbalskoj predstavi Meksiko je bio konkretniji rival a junak meča je svakako golman i kapiten Giljermo Očoa koji je u u 58. minutu uspeo da obrani udarac Roberta Levandovskog sa bele tačke i tako ga spreči da upiše svoj mundijalski prvenac.

Što se tiče međusobnih duela tradicija je u potpunosti na strani Argentine. "Gaučosi" su u seriji od tri pobede nad Meksikancima koji na poslednjih 10 mečea nisu uspeli da sruše Mesija i družinu. Poslednji put kada im je to pošlo za nogom bilo je 2004.godine.

Verujemo da je šokantan poraz iz prvog kola probudio velike fudbalske zvezde koje nastupaju za tim u plavo-belim dresovima i da će na večerašnjem meču ipak osvojiti tri boda i doneti radost svojim navijačima.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)