BITKA ZA PRVO MESTO: Holandija čeka raspoloženi Ekvador

M.T.

25. 11. 2022. u 10:00

OVE ekipe su slavile u prvom kolu.

БИТКА ЗА ПРВО МЕСТО: Холандија чека расположени Еквадор

Tanjug/AP

Susret reprezentacija Holandije i Ekvadora u drugom kolu grupe "A" na Svetskom prvenstvu u Kataru mogao bi da odluči o prvom mestu, a meč se igra danas od 17 časova na stadionu ''Kalifa'' u Dohi. Obe selekcije su u prvom kolu ostvarile pobede identičnim rezultatom 2:0 i imaju po tri boda.

Holandija nije imala baš lak start u prvom kolu protiv Senegala, pošto je izgledalo da će se ta utakmica završiti nerešenim rezultatom. Senegal je do same završnice bio potpuno ravnopravan protivnik i može se reći da možda nije ni zaslužio poraz. Međutim, potpuni pad koncentracije doveo je Senegalce do poraza pošto je prvo u 84. minutu Gakpo doveo ''oranje'' u vođstvo, da bi duboko u sudijskoj nadoknadi Klasen potvrdio trijumf Holanđana.

Selektor Luj van Gal mogao bi daleko da ode sa Holandijom koja zaista igra dobro, a koja je na prethodna dva Svetska prvenstva na kojima je učestvovala 2010. i 2014. igrala finale i bila treća. Pre četiri godine Holandije nije bilo u Rusiji, ali deluje da je ''oranje'' spremno da sve to nadoknadi u Kataru, iako ni protiv Ekvadora koji se dobro pokazao neće biti lako. Ukoliko bi pobedili Ekvador, Holanđani bi gotovo osigurali prvo mesto u grupi jer u poslednjem kolu igraju protiv nejakog domaćina Mundijala Katara.

Poput Holandije, ni Ekvador nije učestvovao na Svetskom prvenstvu u Rusiji pre četiri godine, a u Brazilu su takmičenje završili u grupnoj fazi. Na otvaranju Mundijala u Kataru igrali su protiv selekcije domaćina i ostvarili laku pobedu zahvaljujući dvostrukom strelcu Valensiji koji je oba gola postigao u prvom poluvremenu.

Međutim, u naredna dva kola Ekvadorci će imati znatno teži zadatak protiv Holandije i Senegala, ali su tokom južnoameričkih kvalifikacija u kojima su zauzeli četvrto mesto pokazali da mogu i protiv najboljih pošto su u završnici kvalifikacija sa Brazilom i Argentinom igrali 1:1. U poslednjih osam mečeva, računajući i otvaranje Mundijala protiv Katara, Ekvador nije poražen i sigurno da ni protiv Holandije ništa neće menjati u pristupu igri.

Oba selektora imaće na raspolaganju najjači sastav pošto nemaju povređenih igrača, iako je Valensija dobio udarac u koleno protiv Katara, ali se očekuje da bude spreman za meč. Holandija i Ekvador odigrali do sada samo dva prijateljska meča u kojima su Holanđani jednom trijumfovali, dok je drugi susret završen nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati